Vill du bli mäklare i Uppsala?

Som mäklare i Uppsala får du ett spännande och varierat arbetsliv där ingen dag är den andre lik. Uppsala är attraktiv för många, vilket är bra för mäklare.

För att bli mäklare behöver du studera motsvarande 120 högskolepoäng. Du kan läsa ett program eller läsa olika fristående kurser för att själv sätta ihop din examen. För att få titeln mäklare behöver du även göra praktik. Du kan med fördel söka dig till en mäklarfirma i Uppsala direkt.

Praktiken är viktig för att du ska lära dig yrket och få kontakter som är nödvändiga för arbetet. I Uppsala finns det gott om mäklare som är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen. Konkurrensen om praktikplatser hos framträdande mäklare i Uppsala kan vara riktigt hård, så det gäller att vara framåt och våga ta plats.

Mäklare ska hjälpa både köpare och säljare

En fastighetsmäklares uppdrag är komplext och bostadsmarknaden i Uppsala ställer krav på hög kompetens. Det är inte bara centrala lägenheter som ska säljas, utan det finns även mer utmanande objekt. Som mäklare ska du kunna många olika juridiska områden, från fastighetsrätt till skatterätt och byggnadsteknik. Du ska kunna hjälpa både säljare och köpare i Uppsala för en lyckad affär.

En säljare måste kunna lita på att mäklaren kan sitt uppdrag, så god fastighetsmäklarsed är en viktig del. Även om mäklaren inte kan ställas till svars för vad som ingår i exempelvis köparens undersökningsplikt ställs det höga krav på yrket. Samtidigt som du ska skydda säljarens ekonomiska intresse ska du var objektiv.

29 Apr 2022