Världen krymper och ligger öppen för dig

I och med internets intrång i våra liv så har också kommunikationen blivit betydligt bättre och också medfört att världen krympt genom detta. Man kan liksom numera sitta i exempelvis Thailand, men ändå sköta sitt jobb i Sverige – naturligtvis här beroende på vad man jobbar med också. Men att kommunikationen blivit så bra har gjort att väldigt många – främst då yngre människor – väljer att genomföra en utlandsflytt och under något år prova på att leva på egen hand i ett främmande land. Något som i sig är väldigt positivt – en utlandsflytt ger unga människor en chans att uppleva och skaffa sig större förståelse för främmande kulturer, en bra möjlighet att lära sig att ta eget ansvar och – framförallt – ett spännande äventyr att ta med sig genom resten av livet.

Om man ser detta genom ett exempel att illustrera vad vi menar; en ung person bor i en mindre stad i Sverige och har precis genomfört sin gymnasiala utbildning – ännu finns inget yrkesval klart och det mesta lutar åt att denne person vill fortsätta studera.

Dessa studier är dock något som han vill skjuta en bit på framtiden och han behöver för detta även ett kapital. I den lilla staden så finns det inga jobb att få – inga välbetalda sådana åtminstone och tillsammans med några gemensamma vänner i samma situation så börjar den unge personen istället att överväga en utlandsflytt. Sagt och gjort; efter några veckor har de ordnat allting som behövs och har bestämt sig för att denna utlandsflytt ska ske till vårt västra grannland Norge där de ska rensa fisk. Inte direkt något drömjobb, men något som ger dem tillräckligt med pengar.

Utlandsflytt för att tjäna pengar

Tanken med denna utlandsflytt är att tjäna pengar inför kommande äventyr och då de varit på plats i Norge i ett år har samtliga tillräckligt med kapital för att återvända till Sverige och påbörja sina vuxna liv på riktigt. En situation som blir allt vanligare och just en utlandsflytt till Norge är något som väldigt många svenskar genomför och varför inte?

Genom att tjäna – mycket! – pengar där under en kortare period så har dessa unga människor dels skaffat sig ett eget kapital, de har kunnat tänka lite på framtiden och de har även kunnat lära sig allt vad det innebär att leva på egen hand utan någon inblandning från mamma. Här fungerar alltså en utlandsflytt som ett bra sätt att få bättre ekonomi och man kan även ge andra exempel som visat sig vara populära i dagsläget bland unga i Sverige. Studier – svenska sådana – som man gör från ett annat land på distans eller studier på ett universitet utomlands.

Kort sagt här; världen ligger helt öppen för de personer som är beredda att chansa lite. Fungerar det inte? Ja, då ligger alltid Sverige kvar och väntar som en trygg punkt borta i horisonten.

Undrar du hur en utlandsflytt går till, läs mer på http://www.utlandsflytt.net/.

 

15 Oct 2017