Vårdnadstvist - få hjälp av en advokat

När det uppstår en vårdnadstvist, påverkar det hela familjen. Att gå igenom den själv kan vara krävande och svårt. Det är därför bäst att ta kontakt med en advokat som kan hjälpa dig.

Många gånger i livet blir det inte som vi tänkt oss. Kanske planerar du att spendera resten av livet tillsammans med din partner. Drömmen om “Svensson-livet” med volvo, radhus och 2,5 barn ligger om hörnet. Men tyvärr finns det inga garantier vid kärlek. Ibland växer man ifrån varandra, eller så förändras något. En separation eller skilsmässa är nästan alltid en jobbig period att vara i. Om du har barn kan separationen bli än mer krävande. Kan ni inte komma överens tillsammans om vem som ska ha vårdnaden, är det bäst att anlita en advokat för att hjälpa dig igenom processen.

Så går en vårdnadstvist till

Ibland går det att lösa själv hur vårdnaden ska se ut, och du behöver inte vända dig till en advokat. Men när en vårdnadstvist uppstår kan det vara svårt att komma till klarhet själv. Så går en vårdnadstvist till, lagen utgår alltid från vad som är det bästa för barnet, inte vad föräldrarna önskar. En advokat kan hjälpa dig att medla med den andra parten, för att ni ska komma överens om en plan som fungerar. Det bästa alternativet är i regel en gemensam vårdnad, förutsatt att båda föräldrarna kan ge ett stabilt hem. Om ni inte kommer fram till en plan går ärendet vidare till familjerätten, för att komma fram till den bästa lösningen för barnet.

8 Jul 2021