Totalt stopp i avlopp i Stockholm

Telefonen gick varm hos fastighetsskötaren, som det brukar bli vid stopp i avlopp i flerbostadshus. Som tur var fanns det snabb hjälp att få i Stockholm.

Det var ingen skön känsla att komma till jobbet och upptäcka att telefon och mejl var helt fulla av meddelanden från boende som hört av sig när de vaknat. Visst hade det varit stopp lite här och var i avlopp förut, men nu var det tydligen så pass illa att avloppsvatten kom upp ur avlopp hos boende på de lägre våningarna.

Som tur var hade man redan en god kontakt med ett företag i Stockholm, som kunde allt gällande stopp i avlopp. Och efter ett snabbt samtal var det bara att ta på sig jackan och gå ut för att möta upp dem utanför fastigheten.

Lösningen på stopp i avlopp i Stockholm

Efter en enkel utfrågning började de spola avloppsrören. Det är en åtgärd som ofta görs när det har blivit stopp i avlopp. Men eftersom det varit stopp flera gånger förut beslutade de att ta reda på vad stoppet berodde på. Därför bokades snabbt in en åtgärd där man kan se avloppsrören inifrån med hjälp av en liten kamera.

Bara några dagar senare var undersökningen igång, och snabbt fick man veta vad problemet var. Det visade sig att ett parti av avloppssystemet hade gått sönder på grund av rötter som trängde in i en skarv. Det var en åtgärd som krävde hjälp av en grävmaskinist och en duktig VVS-tekniker. Mer om stopp i avlopp kan du läsa här: https://www.stoppiavloppstockholm.nu/ 

17 Feb 2023