Tips på målare i Stockholm

Behöver ni fräscha upp lägenheten men har inte riktigt tid att själva renovera? Nyttja rotavdraget och ta hjälp av en professionell målare i Stockholm.

Ny färg eller nya tapeter kan göra stor skillnad på ett rum. Men att själv dra igång ett renoveringsprojekt kan vara riskabelt. Detta eftersom måleriarbeten kräver en hel del underarbete som också ofta tar mycket längre tid än själva målandet eller tapetseringen. Som hemmafixare är det därför lätt att man slarvar med underarbetet.

Slarvar man med underarbetet får renoveringen inte heller den effekt som var tänkt. Men arbetet kommer heller inte att bli särskilt hållbart. För att färg eller tapet ska fästa ordentligt måste ytan vara både jämn och ren. Ibland kan man även behöva ta bort tidigare lager av tapeter. Har man inte den tid som krävs för detta är det bättre att man tar hjälp av en professionell målare.

Ta in offerter från några olika målare

Att anlita en målare i Stockholm behöver inte kosta särskilt mycket tack vare rotavdraget. Men innan man kontaktar en målerifirma kan det vara bra att ha tänkt ut vilken färg eller tapet man vill ha på väggarna. Fundera även på om taket och snickerier som lister och dörrar behöver målas.

Även om man kan använda sig av rotavdraget ska man man alltid ta in offerter från några olika målare för att jämföra priser innan man man bestämmer sig. Men man kan inte bara ta hänsyn till pris utan man måste också titta på målarens utbildning och erfarenhet från tidigare uppdragsgivare och kunder. Därför ska man alltid be om referenser och även kolla upp dessa. Kom i kontakt med en duktig målare via denna hemsida: www.malarestockholm.nu

15 Nov 2022