Tidningar som inspirerar till det nya badrummet

I Sverige badrumfinns det tidningar om det mesta och en mycket stor genre är inredning och renovering. Vill du få badrumsinspiration finns därmed en hel del tidningar att välja på. Allt från de som visar hur själva renoveringen genomförs till de där inspirationen främst handlar om bilder och snygg inredning. Tidningarna kan beställas online, läsas på biblioteket eller köpas i lösnummer hos större matbutiker. 

Lantliv

En tidnings för dig som söker badrumsinspiration till sommarstugan, torpet eller om du bor på landsbygden. Eller kanske bor i staden men vill inreda i den klassiska lantliga stilen. Ett magasin som är fullt med olika idéer, reportage och inspiration till alla rum i hemmet. Har ofta temanummer. Sök upp efter det temanummer som passar er renovering bäst.

Rum hemma

Rum hemma beskrivs som inredningsmagasinet som är utformat för ”gemene man”. Bredden är stor och här finns artiklar om lyxlägenheter i New York likväl som gardinupphängning i Trosa. Därmed finns en del badrumsinspiration men kanske inte lika mycket som i en renodlad inredningstidning. För här finns även en del artiklar om resor, livsstil, mat och vin.

Hem ljuva hem

Söker du inte bara inspirerande bilder och reportage utan även vill veta hur du sätter dessa idéer till verket? Då passar Hem ljuva Hem. Den beskrivs som att ”ge praktiska råd” oavsett om du bor i lägenhet, villa eller ett radhus. Det är konkreta tips och tydliga råd som alla kan följa oavsett egen kunskap inom inredning och renovering.

Sköna hem

En tidning som har funnit i över 40 år och som alltid haft samma fokus – att inspirera. Här finns allt från badrumsinspiration till bilder på unika köksinredningar. Ett uppskattat inslag är hemma-hos reportagen som både genomförs hos kändisar som ”vardagliga människor”. Tidningen gavs ut för första gången 1979 och kommer 14 gånger per år.

Allt i hemmet

Allt i hemmet är en tydlig inspirationstidning. Den beskrivs exempelvis med att vara tidningen för dig som aldrig slutar inspireras av härliga bilder, intressanta intervjuer och inredningsreportage. Att hitta badrumsinspiration här är enkelt – frågan är bara vilka badrum som du vill se på och vilka reportage som är i linje med er renovering. Tidningen gör även reportage kring uteplatser och lite kring hemmets utemiljö.

 Nya rum

Har du ett större intresse för arkitektur och modern inredning än vad tidningarna ovan kan erbjuda är Nya Rum ett bra alternativ. Här har man nämligen valt att enbart visa bilder och göra reportage från arkitektritade hem, både i Sverige och i andra länder. Den inspiration till kommande badrum som hittas här är därmed verkligen unik.

6 Jun 2019