Teoriprov – lätt som en plätt med rätt lärosätt

Läser du Körkortsboken och känner att inget fastnar? Träna i stället för ditt teoriprov på det sätt som passar dig bäst och öka dina chanser att få godkänt.

Som bekant är alla människor olika. Hur vi tänker och agerar skiljer sig åt från person till person. Olikheterna finns även i hur vi människor tar in information och lär oss saker. Hur hjärnan tar in information brukar delas upp i tre olika sätt: visuellt, audiellt och det kinetiska/taktila.

Det visuella lärandet handlar om att använda synen för att inhämta information, och då lär man sig bäst genom text, bild och film. Lär man sig däremot lättast genom att höra informationen är det i stället audiellt lärande man ska ägna sig åt. Det sista sättet, det kinetiska/taktila lärandet, handlar om att man är mer praktiskt lagd och behöver utföra saker för att kunna ta till sig kunskapen.

Vill du träna inför ditt teoriprov på dina villkor?

Nu kanske du sitter och funderar över hur du lär dig bäst. Kanske känner du att du inte vet vilken av de tre olika lärometoderna som skulle vara det mest optimala sättet för dig att träna för teoriprovet. Kanske skulle du vilja testa dig fram.

Idag finns det appar och hemsidor som erbjuder spel, körkortsfrågor, testprov, sammanfattningar av Körkortsboken och ljudmaterial. Du kan alltså enkelt hitta det bästa sättet för dig att träna för teoriprovet och kombinera olika sätt – allt för att öka dina chanser till ett godkänt prov.

9 Sep 2022