Ta tag i din fönsterrenovering i Stockholm

Det kan vara svettigt att tänka på fönsterrenovering i Stockholm. De sitter oftast illa till för den händige hemmafixaren men de kan inte ignoreras i längden.

De fönster din fastighet har sitter oftast i en utsatt position. Slitage, väder och vind tär hårt på fönsterkarmar och andra yttre delar. De första åren ser man sällan noga vad som händer men efter en tid blir det mycket tydligt. Färg flagnar och kitt börjar släppa. Risken för skador på din fastighet ökar.

Parallellt med det materiella finns det estetiska förfallet. Funktion kommer alltid först men det betyder inte att utseendet är helt ointressant. Ett i övrigt välvårdat hus kommer aldrig att se riktigt vackert ut om inte fönstren sköts på rätt sätt. Fönster är en väsentlig del av bostadens utseende och förtjänar omsorg.

En fönsterrenovering ger många fördelar

Vid en fönsterrenovering i Stockholm är det vanligt att man inte bara kittar och målar. För att resultatet ska bli så bra som möjligt ser man till helheten och återställer fönstren till i det närmaste nyskick man kan komma. Det handlar om en rad åtgärder och målning och kitt är bara början.

Man börjar med en noggrann kontroll. Är något trä rötskadat och hur ser beslagen ut? Vid behov kan man byta trä och rostskydda metalldelar. Tätning kan vara aktuellt. Givetvis får också fönsterblecken en omgång färg i valfri kulör. När arbetet är klart ser huset ut som nytt och funktionen är skyddad i många år framöver.

 Hitta din hjälp till en lyckad förnsterrenovering hos fönsterrenoveringstockholm.nu

18 May 2023