Ta en charter till Tunisien

Har du fastnat i vardagens måsten och kampen att få ihop livspusslet? Känslan att längta bort för att vila upp sig, njuta av ledigheten och få lite distans till livet här hemma. För att inte tala om kylan på vinterhalvåret i Sverige och alla tjocka ytterkläder, vantar och mössor man måste ha på sig. Men att åka till Thailand är ganska dyrt md lång restid, och Europa är ju kallt på vår vinter.

Tänk dig att göra en resa till Tunisien och värmen någon vecka och bara njuta av livet. Det är betydligt billigare än Thailandsresan och du är där på under fyra timmar. 

I exotiska Tunisien kan du njuta av värmen och låta dig hänföras av den nordafrikanska kulturen och maten.

Charterresan till Tunisien erbjuder tre resmål, sol- och badorten Sousse, moderna och lyxigare Hammamet och det lugnare något Monastir. 

En blandning av Medelhavet och Afrika 

Där Medelhavet slutar börjar Tunisien och du är helt plötsligt i en ny spännande världsdel. Låt dig hänföras av ökenlandet i norra afrika med fantastisk kultur, spännande mat och milslånga stränder som räknas som nordafrikas absolut finaste.

Svenska kronan gör det fördelaktigt att shoppa, framför allt i någon av alla basarerna som finns överallt. Glöm inte att pruta och du kommer garanterat göra riktiga klipp på till exempel kläder, skor och keramik.

Men det är en upplevelse att bara besöka en basar, då du får känslan att förflyttas i tiden och får ta del av alla vackra spännande varor som säljs och låta näsan fyllas med alla härliga dofter. Och glöm inte att stanna till och följa lokalbornas uppvisning i prutning!

Spännande matkultur

Älskar du mat och att prova nya smaker kommer du att trivas i Tunisien och dess matkultur. Det tunisiska köket har mycket gamla anor och är en blandning av afrikansk och sydeuropeisk mat.

Här finns det gott om härliga fisk- och skaldjurrätter till, med våra mått mätt, billiga priser. Prova också någon läcker kött- eller korvgryta, ofta med kryddblandningen "tabil" som innehåller vitlök, cayenne, kummin och koriander. 

På restaurangen ska du ta in Harissa som är en fantastisk sås där du dippar färskt bröd. Starkt och gott! 

Den tunisiska kulturen

Det finns massor med sevärdheter att besöka under resan till Tunisien. I till exempel Dougga och Bulla Regia hittar du välbevarade romerska lämningar. Sahara är verkligen värt ett besök, dock kräver det två dagar p.g.a. avståndet. Där kan du besöka spännande Berberna och saltsjön mitt i Saharaöknen vid Douz. Det finns många företag där du kan boka olika utflykter hos, men föredrar du att resa på egen hand kan du ta tåget till konstnärsbyn Sidi Bou Said eller besöka ruinerna efter staden Kartago. 

8 Jan 2019