Stockholm behöver sina hantverkare

Är du målare, eller hantverkare? Den som är utbildad hantverkare, lär snabbt inse att ute på landet är hantverkaryrket relativt överflödigt. De som bosätter sig ute i den svenska landsbygden ser till att lära sig det mesta som hantverkare ska kunna. Bönder, halvbönder och andra som bosätter sig på landet brukar klara av de mesta sysslor som även professionella hantverkare kan göra. En enkel sökning på snickare som kan få jobb till exempel i Härnösand visar absolut inga arbeten att söka. Motsvarande sökning i Stockholm, visar på minst ett 80-tal arbeten att söka, de flesta heltid och tillsvidare tjänster. I Stockholm har man stor efterfrågan på just de tjänster som de flesta klarar av som bor på landet, eller i miindre tätorter som till exempel Hänrösand.

Desto högre efterfrågan på målare i Stockholm

I Stockholm är det ett stort sug efter professionell hantverkare som kan till exempel renovera, måla, snickra och arbeta med alla slags praktiska arbeten. Särskilt nu under sommarmånaderna är efterfrågan mycket stor. De flesta har en genomstnittslön på cirka 26.000 kronor per månad, innan skatt, vilket är en bra lön med tanke på den korta utbildning som en snickare, målare eller hantverkare går. Oftast på gymnasiet och med en lärlingsperiod med en lärllingslön, på cirka 3.400 timmar innan man är certifierad målare, snickare och hantverkare. 

I Stockholm är det störst efterfrågan på målare och snickare som kan renovera fönster och hus, och som klarar av att lägga golv, tapetsera och måla. Många kan helt felaktigt tro att måla inte är särksilt svårt. Och att dra med några penseldrag på en ren yta är inte särskilt svårt, det klarar till och med ett barn av. Det är arbetet innan måleriet som är det största arbetet; underarbetet, då man tar bort gammal tapet, spacklar och slipar underlaget för ett så bra resultat som möjligt. Att sedan tapetsera och måla är det minsta arbetet.

Om du behöver måla om huset

Behöver du måla om huset? Det är arbetet innan du kan måla om själva huset som är det viktigaste arbetet. Du måste nämligen skrapa bort målarfärgen som har flagnat och du behvöer slipa fasaden innan du kan börja måla. Ibland kan du behöva ersätta bitar som har slitits extra mycket. Vintern och kölden innebär ett stort slitage på våra hus. Det är temperaturskillnaderna som sliter extra mycket på våra hus.

Detta efterfrågas av målare i Stockholm

Kunderna i Stockholm vill helst ha (naturligtvis) den bästa målaren i Stockholm till det lägsta priset. Men som alla vet får man det man betalar för. En målare måste kunna bevisa att de har rätt kompetens och det är det som certifieringar hjälper till med. Referenser är mycekt viktiga och nöjda kunder är den bästa marknadsföringen. Därför är det mycekt viktigt att dina kunder blir nöjd, då sprids referenser och goda omdömen som ringar på vattnet.

18 Jun 2018