Spara tid med flyttstädning i Stockholm

Visst är det härligt att få inviga ett nytt hem. Ett oskrivet blad som man vill börja fylla med minnen. Så varför inte strunta i den gamla lägenheten i Stockholm och beställa flyttstädning.

Pirret i magen ville inte försvinna. Herregud hon skulle bli sambo! Nina var i sjunde himlen. Det hade varit Niclas förslag att de skulle köpa hus tillsammans. Nu var det snart dags men mycket skulle ordnas innan de satt där i sin egen villa och myste. Hon drog sig för flytten med allt det innebar av pappersarbete och packning. Å nej! Hon hade glömt att fixa flyttkartonger. Det fick bli en av punkterna på morgondagens lista.

Flyttstädning ett ont måste, eller?

Vid tio fikat passade hon på att fråga om någon visste var hon kunde få tag på kartonger. Under samtalet berättade en kollega om företaget hon hyrt in för att ta hand om flyttstädningen. Det bästa hon hade gjort var orden hon använde. Det lät som ljuv musik i hennes öron. Tänk att bara få lämna nyckeln och dra. Mamma kunde lämna in den hos bostadsbolaget när de var klara och hon kunde börja boa in sig med Niclas.

Hon hoppades att det inte skulle vara allt för dyrt och bestämde sig för att googla på företaget kollegan rekommenderat.

Enkelt att boka från soffan

Internet är så bra när man jobbar hela dagarna och inte har tid att ringa. Företaget hade en kontakt sida som hon snabbt fyllde i med de uppgifter som behövdes. Sen var det bara att vänta.

Svaret kom tidigt dagen därpå. De skrev att de hade möjlighet att ta hand om flyttstädningen i hennes lägenhet torsdag om två veckor.

Hon blev förvånad över kostnaden. Till skillnad mot de som gjorde en flytt för första gången hade hon erfarenhet av flyttstädning. Förra gången hade hon tänkt att det var en enkel sak och gjort det själv. Det var det inte. Hon hade dessutom missat att städa ventilerna och köksfläkten och fick betala för ytterligare städning.

Att ta hjälp direkt var ett smart drag tänkte hon. Att det numera fanns ett RUT avdrag som drogs av direkt på fakturan var en bonus hon gladeligen tog emot.

När allt var lastat i den hyrda lastbilen åkte Nina hem till sin mamma för att lämna nyckeln som överenskommet. Ute på gårdsplanet stod Niclas och väntade ivrig att få komma iväg.

Kom nu sambo, ropade han, nu åker vi hem!

14 Aug 2021