Skorstensrenovering Stockholm - dags att elda igen

Att fler och fler privatpersoner idag har börjat se över möjligheterna att elda inomhus är långt ifrån en slump. Ser man till villaägare i Stockholm så handlar det ofta om väldigt höga lån och där man genom att kunna elda också kan komma lite billigare undan - något som ligger väldigt rätt i tiden sett till de höga elpriser vi ser idag också.

Att kunna elda i en öppen spis ger också en extra dimension till familjelivet. Plötsligt har man en självklar samlingsplats där man kan sitta och spela spel, prata om dagen och bara umgås med varandra. Man slipper skenet från tvn och man kan lägga alla skärmar åt sidan: den levande elden medför ett naturligt lugn och en möjlighet att lägga stress och press åt sidan för en stund. Vi behöver det idag.

Men, det många villaägare insett är att man inte får elda och att sotaren gett en anmärkning på skorstenen. Något som måste åtgärdas och detta sker genom en skorstensrenovering i Stockholm.

Två alternativ för skorstensrenovering

Här finns det primärt två alternativ att välja mellan. Anlitar du ett företag för en skorstensrenovering i Stockholm så kommer detta företag antingen att A) föreslå en glidgjutning eller B) en renovering med hjälp av insatsrör. Både dessa alternativ har sina klara fördelar - men även vissa nackdelar.

Ser man till en glidgjutning så är den stora fördelen med en sådan att murstocken förmåga att lagra värme kan bibehållas: värmen känns under en längre tid och du kan exempelvis känna den även dagen efter. Ju mer frekvent och ofta du eldar - desto mer värme kommer att lagras i murstocken.

Ser man till det andra alternativet - en skorstensrenovering i Stockholm med insatsrör - så är det något som passar väldigt bra där det skett en mer komplicerad dragning av rören. Även där det finns en vittrad murstock och där du som villaägare vill slippa mura om denna så är insatsrör ett bra alternativ.

Välj rätt företag för din skorstensrenovering

Vilket du ska välja? Det är där vikten av en seriös och kunnig partner kommer in i bilden. Ditt stora jobb blir nämligen inte att välja vilken metod för skorstensrenovering i Stockholm du ska välja - det blir att välja rätt firma för jobbet.

Kort sagt: ta dig tid att undersöka vilka företag som finns och se alltid till att begära in offerter från så många som möjligt. Var även noga med referenser. Rätt val kommer att ge dig en säker och trygg skorstensrenovering som garanterar ett godkännande från sotaren. Fel val - ja, det kommer att kosta dig en massa pengar i onödan.

25 Jan 2023