Skapa ett bättre inomhusklimat med markiser

Vädertåliga markiser skyddar mot solen och skapar ett behagligare inomhusklimat, men gör också att man kan använda uteplatsen när det regnar. Men det gäller att välja rätt markiser.

För den som funderar på att köpa nya markiser i Stockholm finns det flera olika modeller att välja mellan. Förutom att det finns både randiga och enfärgade tyger att välja mellan, finns det också vanliga takmarkiser och korgmarkiser.

Men det är inte bara utseendet man ska tänka på. Vill man ha markiser som skyddar och håller i många säsonger utan att brytas ned av solens UV-strålning, gäller det att välja markiser av akryl. Det är ett tåligt material som både är lätt att rengöra och som håller länge, till skillnad från bomull och polypropen.

Skräddarsydda markiser av material som klarar uv-strålning

En markis ska helst färgmässigt passa till huset, men även vara tillräckligt stor så att den ger det skydd som man vill ha. Men det finns även andra val att göra. Att också välja en markis som fälls ut med hjälp av en motor har sina fördelar. Särskilt om man även förser den med en sensor, som känner av sol och blåst och då kan fälla in eller ut markisen automatiskt, beroende på väder.

Vill man ha riktigt bra markiser som håller länge ska man vända sig till ett företag som är specialiserade på markiser, både för företag och privata hem. Då kan man få skräddarsydda markiser som passar både förser, terrass eller balkong perfekt.

15 Aug 2021