Ska man lägga tid på trappstädning?

Många som har en trappa kanske sällan tänker på att även en trappa blir smutsig, och den lär bli lika msutsig som resten av golvet osm du har där hemma. Det är bara det att det inte syns lika väl i en trappa – att den är lika smutsig som resten av golvet. Många trappor är mycket snygga, rent estetiskt. Ska den då fortsätta vara lika snygg, bör man hålla den ren varje vecka.

Lika viktigt som det är att rengöra golvet inomhus, bör även en trappa städas om man har en sådan. Allt det damm som annars ligger på golvet virvlar ju runt inomhus och till sist andas vi in det i våra lungor. Vill man ha en fräscht luft inomhus, bör man därför städa alla ytor med minst 7 dagars mellanrum.

Det är egentligen inte svårt städa en trappa

Vet man bara hur man ska göra, är det inte svårt att städa en trappa. Det lättaste sättet att göra det är att man börjar uppifrån och går ner. Glöm allt det där om att dammsuga en trappa. Det finns visserligen bärbara dammsugare och hade man en sådan, skulle det kunna underlätta vid en städning av en trappa, men inte ens en bärbar dammsugare hjälper här. Nej, det som är bäst är helt enkelt att använda en golvmopp. Då börjar du uppifrån och går sedan ner för varje trappsteg när du rengöra varje trappsteg. Du för då golvmoppen från sida till sida och stiger ner och rengöra trappsteget när du har klivit ner för det. Så upprepar du samma rörelse tills du har rengjort alla trappsteg, steg för steg.

Trappstädning i trapphus

Ska man städa ett helt trapphus, blir arbetet så mycket större. Då är det viktigt att inte bara städa och rengöra trappstegen, utan även alla avsatser, uppe, mitt i trappan och nedanför trappan ska rengöras. Dessutom bör man ju alltid rengöra trappräcket, väggen där trappan leder och allt som har med trappan att göra; även lampan som hänger i ett trapphus. Till det behöver man ju en tillräckligt hög stege för att kunna rengöra lampan i ett trapphus. Det brukar ju en städfirma göra. I vissa fastigheter bryr man sig inte att städa en trappa. Det syns väldigt snabbt om det är en hyresvärd eller bostadsrättsförening (BRF) som bryr sig om sitt trapphus eller ej. Om de bryr sig om sin fastighet bör de hålla trapphuset städat. Läs mer om trappstädning i Stockholm på: https://www.stockholmtrappstädning.se.

22 Nov 2019