Safari i Tanzania med spännande upplevelser

Någon gång bör man unna sig en safari i Tanzania. Att se “the big five” och bo i tältcamp. Det blir verkligen ett minne för livet och man njuter av varje stund.

Annika förstod inte hur deras chaufför, tillika guide, kunde hitta rätt bland alla grusvägar som slingrade sig hit och dit över savannen. Men på något sätt gjorde han det. Nu var de på väg mot det bush camp där de skulle sova ett par nätter framöver.

Enligt chauffören så tog de en liten omväg, för han hade fått tips på radion, av kolleger, att en leopard hade lämnat ett byte högt upp i ett dött träd. Troligen skulle den återvända till det nu i kvällningen. Och mycket riktigt – äntligen fick de se det femte och sista djuret av “big five”.

Än var safarin inte slut

Denna safariresa i Tanzania hade hittills varit helt fantastisk. Så mycket djur de hade fått se. Och planerna för de närmaste dagarna tydde på att nya spännande upplevelser väntade. Men nu var de framme vid campen. Annika och hennes man blev tilldelade ett lyxigt tält med dusch och toalett. De fick noga förhållningsorder att inte gå ensamma till restaurangtältet. En guide skulle hämta dem vid middagsdags.

I väntan på middagen satt Annika i kvällssolen utanför tältet med en sval Serengeti-öl i handen. Hon blickade ut över savannen. Boken hon hade med sig fick ligga kvar i väskan. Stunden och utsikten var så underbar att hon inte ville göra annat än att insupa den.

24 Jan 2023