Så nöjda är Stockholmarna med sina advokatbyråer

I Stockholm finns många advokatbyråer att vända sig till när hjälp behövs. Givetvis är det varierande kvalitet på dessa (enligt kunderna själva), och att hitta rätt advokatbyrå som passar ens behov kan ibland vara svårt att lyckas med på första försöket. I den här texten tittar vi på vad några av Stockholms största advokatbyråer har fått sagt om sig i recensioner och omdömen av kunder. Syftet är endast undersökande, så inga namn på enskilda till exempel försvarsadvokater eller byråer kommer att nämnas.

Recensionerna är ofta anonyma

Märk väl att recensionerna i många fall är anonyma, så det är svårt att dra några starka slutsatser kring vad stockholmarna egentligen tycker om en viss advokatbyrå. Om en person säger att en försvarsadvokat är jättedålig, finns naturligtvis risken att det är en konkurrent som vill skada verksamheten. Samtidigt är underlaget ganska stort på de byråer vi tittar på. Ju större underlaget är, desto svårare/jobbigare blir det för ägare eller konkurrenter att manipulera helhetsbilden.

Juristbyrå i Vasastan

Den första verksamheten vi tittar på är en juristbyrå i Vasastan i Stockholm. På en stor plattform för omdömen och recensioner på företag har de fått väldigt blandade omdömen. En del är väldigt nöjda och hyllar byråns jurister för sina kunskaper. En kund berättar bland annat om hur ingen ville ta sig an hans fall, men att den här juristbyrån gjorde det. Det ledde till att kundens motpart tog tillbaka orimliga krav på ersättning för en renovering.

Men det är inte alla som är så pass nöjda. Flera användare skriver att de känner sig lurade. En säger till exempel att han betala 8 000 kronor för ”ingenting”. En annan hävdar att han fick betala 1500 kronor i timmen för en okunnig, oprofessionell och nyutexaminerad jurist. Han avslutar sin kommentar med att avråda från att anlita den här byrån. Upplevelserna är alltså något mixade, men sammantaget får företaget tre och en halv av fem i betyg.

Advokatbyrå på Kungsholmen

Den här advokatbyrån på Kungsholmen i Stockholm består i huvudsak av försvarsadvokater som nästan uteslutande jobbar med brottmål, och har inte lika många omdömen som juristbyrån i Vasastan. Det är alltså svårt att dra några säkra slutsatser av det som skrivs.

De recensenter som har skrivit om dem är dock mycket nöjda med sina försvarsadvokater och byråns arbete överlag. Recensionerna är relativt korta med omdömen som till exempel ”Den bästa advokatbyrån i Sverige!!” och ”Sjukt bra!!”. Med det förhållandevis låga antalet omdömen som finns skulle det inte vara alltför tidskrävande att manipulera eller be vänner att skriva något bra på sidan. Förutsatt att recensionerna är äkta är kunderna dock mycket nöjda.

8 Mar 2018