Så kan västeråsare få hemstädning

Den som bor i Västerås kan verkligen få hjälp med olika slag av hushållsnära tjänster, om man vill det. Här finns ett 10-tal hemstädningsföretag, barnpassningsföretag och tvättbolag – alla som erbjuder sina tjänster hemma hos västeråsarna. Så känner man, att man inte hinner med alla de där sysslorna som man egentligen känner att man borde hinna med, men av olika anledningar inte hinner med, så kan man anlita något av dessa bolag och få sysslorna utförda ändå, trots att man kanske har fullt upp på jobbet och liknande. 

Så går det till att anlita hemstädning

Om man tar kontakt med ett av de många städbolag som erbjuder hemstädning i Västerås, kan man be om offert och referens. Är man av den mer oroliga sorten, kan man till och med be om att få se ett registerutdrag från polisen. Ber man om det, kan man ta reda på om personen som ska komma hem till en, är dömd för något brott, antingen böter eller fängelse. Andra saker som man kan göra är att kolla upp referenser om bolaget. De säger en hel del om hur de bemöter sina kunder, om de är noggranna med sitt arbete och i allmänhet hur städbolaget är när de arbetar i sina kunders hem.

De kommer hem för ett första möte

Först kommer de hem till en, både för att de ska kunna få en uppfattning om hur stor bostaden är, och hur omfattande deras arbete kommer att bli, och för att du som kund, ska kunna lära känna dem som ska komma hem och städa hemma hos dig. När det känns bra, både för dem som städbolag, och för dig som kund, skriver ni sedan avtal. Det är för att det inte ska bli missförstånd mellan städbolaget och dig. Har man ett avtal, så slipper man missförstånd och tjafs om småsaker. I avtalet ska det stå vad städningen kostar, vilka arbetsuppgifter som ska ingå och ungefär hur lång tid det kommer att ta, hur ni ska komma i kontakt med varandra och ganska exakt vad som ska ingå i städningen.

Kontrollera att de har F-skattsedel

För dig som kund, är det viktigt att kontrollera att de har F-skattsedel. Utan en sådan kan du inte dra av på skatten på Rut-avdraget. Utan den hamnar du att bli deras arbetsgivare, och kan behöva betala arbetstgivaravgiftger för den som kommer hem till dig, vilket de flesta vill slippa. Det är viktigt att städbolaget har F-skattsedel och betalar in egna skatter och avgifter som andra företag.

22 Apr 2019