Så fungerar RECO

Dags för en uppdatering i badrummet? Även om vissa gör renoveringen på egen hand så är det vanligast att hantverkare anlitas. Ett sätt att jämföra företag som utför badrumsrenoveringar är att göra ett besök på Reco.se. En recensionssida som bjuder på flera olika funktioner.

Så här går det till:

En person bor i Farsta och vill ha badrummet renoverat. Eftersom personen inte vill anlita ”vem som helst” så önskas referenser och åsikter från tidigare kunder. Det är den första fördelen med Reco då alla kan lämna recensioner om de företag som anlitats.

I sökfältet anges vad som eftersöks – i detta fall ”Badrumsrenovering Farsta

När man klickar på ”Sök” visas sedan företag som kan vara relevanta att kontakta. I november 2017 var det 63 företag som därmed visades. Det betyder däremot inte att det finns 63 företag i Farsta som erbjuder badrumsrenovering. Det som sker är nämligen att RECO breddar sökningen till ett flertal områden i närheten av Farsta.

Det går att klicka på en länk som gör att sökningen enbart gäller för Farsta men denna breddning i visning av sökresultatet är faktiskt till besökarens fördel.

En person som vill genomföra en badrumsrenovering i Farsta kan nämligen mycket väl ansöka om offerter från företag belägna i exempelvis Huddinge, Skärholmen osv. Det är inte ovanligt att hantverkarna är villiga att åka en bit för att få jobben som inte är exakt i samma stadsdel. Det handlar trots allt om ett jobb som oftast kostar en bra bit över 100 000 kr.

Om ändå avgränsningen används visas tre företag. Det kan absolut finnas fler företag inom byggbranschen i Farsta men det är ändå ett acceptabelt utbud för att kunna ansöka om offerter hos fler bolag.

Info om företaget

Varje företag har först en kort företagspresentation och de som vill läsa mer om dem kan klicka sig in på mer information. Det finns även ”recos” vilket betyder antal recensioner som finns att läsa om företaget.

Recensioner och rekommendationer

I detta läge kan man läsa om de olika företagen och vad kunder har upplevt gällande kundbemötande och kompetens. De bästa recensionerna består av en kort arbetsbeskrivning gällande badrumsrenoveringen vilket även visar vad företaget har utfört. Alla betyg på företagen sammanfogas till ett medelbetyg vilket alltså är dess ”reco”.

Det finns även företag som rekommenderas av RECO. Det är inte helt lätt att hitta vilka kriterier som måste vara uppfyllda för att bli ”rekommenderat företag” men det är ändå en slags kvalitetsstämpel. De som väljer att smalna av sin sökning och därmed enbart se aktuella företag i Farsta som gör badrumsrenoveringar kommer bara få tre förslag. Ett av dessa har denna märkning vilket borde göra att fler kunder väljer att kontakta just dem.

Reco kan alltså både användas för att hitta kontaktuppgifter till flera olika företag, läsa recensioner samt se vilka företag som rekommenderas av Reco.

15 Dec 2017