Så fungerar ”Installerat & Klart” inom badrumsmöbler

När badrumsrenoveringenbadrum genomförs är det mycket vanligt att både toalett, badkar, duschkabin, skåp och andra badrumsmöbler byts ut. Allt för att skapa en ny och fräsch känsla. Men att installera en toalett eller sätta upp ett badrumsskåp på en vägg med kakel är inte helt lätt. Då kan ”Installerat & Klart” vara ett smidigt alternativ.

Även om tjänsten har olika namn hos olika företag så är det en smidig tjänst för dig som vill ha allt klart på en gång. Här presenteras tjänsten utifrån hur den presenteras av ett företag i Stockholm:

Välj produkt

Gå in på hemsidan eller besök en av de butiker som finns i Stockholm för att välja ut vilka badrumsmöbler som önskas. Många väljer att åka till butikerna eftersom de vill känna, mäta och få en känsla för hur badrumsmöblerna ser ut ”i verkligheten”

Hemleverans

Beställ tjänsten ”Installerat & Klart” i butiken och kolla vilka tider och dagar som hemleverans kan ordnas. Detta ingår i det fasta priset som denna tjänst kostar. Detta så länge som hemleveransen är inom Stockholm. Önskas leverans längre bort uppkommer en extra kostnad.

Borttagning och Installation

De badrumsmöbler som har beställts levereras alltså till hemmet i ett första steg. Samma dag, eller inom någon dag, kommer en hantverkare ut för att montera dessa. Det behöver alltså inte vara samma personal som transporterar som sedan monterar.

Det första som sker är att de gamla badrumsmöblerna monteras bort. Därefter kan de nya installeras.

Vid installation kan det ibland behövas vissa installationsmaterial. Det kan vara allt från lister och skruvar till silikon. Även detta ingår alltså i priset. Självklart utförs arbetet alltid av certifierade hantverkare.

Bortforsling och deponi

Sista steget är att de gamla badrumsmöblerna bortforslas. Man slipper därmed själv montera ner möblerna och köra dem till återvinningsstationen. I detta fall sköter företaget hela denna process. De monterar och transporterar.

Vad kostar det?

Kostnaden för denna service kan variera en hel del. En del företag har fast pris oavsett vilken badrumsmöbel eller vitvara som köps in. Det spelar därmed ingen roll om det är ett badrumsskåp, en kyl eller en diskmaskin. Det är samma pris för hela tjänsten ändå.

Andra tar olika betalt beroende på vad som ska monteras. Ett större företag i Stockholm tar exempelvis ca 600 kr för montering av en badrumsspegel, ca 1500 kr för ett badrumsskåp och ca 1200 kr vid byte av en badkarsblandare.

6 Apr 2019