Rörmokare Uppsala - viktigt med rätt kompetens

Att välja rörmokare i Uppsala för ett akut problem innebär sällan tid för eftertanke och några vidare undersökningar. Går ett rör sönder och vatten forsar fram så är det bara att ta telefonen, googla fram en rörmokare i Uppsala som erbjuder jour och ringa denne. Om någon gång devisen om att goda råd är dyra stämmer så är det i ett sådant läge.

Det finns emellertid också andra tillfällen då man kan behöva en rörmokare och där man definitivt bör ta sig tiden att välja rätt rörmokare i Uppsala. Att laga ett läckande rör klarar de flesta rörmokare, men att exempelvis ta hand om en hel badrumsrenovering eller sköta en installation av en värmepump - det kräver andra kompetenser och en större verktygslåda.

Tips för att hitta rätt rörmokare

Tyvärr finns det en varierande kvalitet bland rörmokare i Uppsala - liksom inom andra yrken och liksom i andra större städer. Den variationen gör att du som beställare också måste ta dig tiden att undersöka och gå in mer på djupet kring vilken firma du ska välja. Vi tänkte här nedan rada upp några punkter som blir extra viktiga i samband med att du ska göra ditt val av rörmokare - exempelvis för en badrumsrenovering:

  • Utbildning och yrkesbevis. Det är inget pinsamt i att be om att få se en adekvat utbildning och ett yrkesbevis hos de som ska arbeta hos dig. Det kan vara det som avgör ett bra jobb från ett sämre sådant.
  • Referenser. Var har man arbetat tidigare? Idag är referenser viktigare än någonsin. Se till att få nummer och se till att ringa dessa - gärna då till kunder som, liksom du, valt en badrumsrenovering. Läs även omdömen på nätet, man var medveten om att sådana - till viss del - också kan manipuleras.
  • Tid och pengar. Se till att upprätta ett avtal som blir tydligt för båda parter. Hur lång tid ska jobbet ta och hur mycket ska det kosta - samt vad händer om din rörmokare i Uppsala inte följer avtalet? Se även till att det lämnas garanti på jobbet. Vad gäller betalning så A) glöm inte Rot-avdraget och B) betala när jobbet är färdigställt och besiktigat.
11 Jul 2023