Reparera bilen innan det blir stopp

Du kan låta bli att reparera bilen när en varningslampa börjar lysa eller om det gnisslar när du bromsar men det är alltid bra att ta den till en bilverkstad.

När varningslampan för kylarvätskan börjar lysa finns det bara en sak att göra – stanna bilen och fylla på. Du måste öppna motorhuven men det är viktigt att vara försiktig för vätskan är varm och sprutar rakt upp när du öppnar locket. Finns det inte tillräckligt med kylarvätska blir motorn till slut för varm och då kan det blir riktigt dyrt.

Det går ju bra att stanna och fylla på kylarvätska om du inte befinner dig på en motorväg eller i en lång tunnel men det blir ett stressmoment att inte veta om det kommer att bli ett stopp. Det bästa är därför att ta reda på vad som är fel och att reparera bilen.

Du behöver inte veta vad som är fel för att reparera bilen

Om du beställer tid hos Sollentuna bilverkstad kommer de att hjälpa dig att hitta felet. Det enklaste är att öppna motorhuven för att se att alla slangar är hela och att inget läcker. Är det inte ett så enkelt fel får man koppla upp bilen mot en dator och göra felsökning.

Sollentuna bilservice har kunniga tekniker och mekaniker som tar sig an din bil och de använder bara reservdelar av högsta kvalitet. De ger dig en offert på vad reparationen kommer att kosta och då kan du själv bestämma om det är värt att laga bilen.

26 May 2022