Problematiskt att bli äldre

Det finns en slags tyst acceptans kring åldrande som går ut på att man ska knyta näven i fickan och bita ihop. Vi blir alla äldre och alla kommer därför att se hur muskulaturen försämras, hur kroppen tappar sin spänst samt att huden förlorar sin elasticitet. Av den anledningen så anser många att man inte behöver bry sig - visst, det är tråkigt, men det handlar om ett naturligt fenomen. Ser man på saken ur den synvinkeln så gör man det väldigt enkelt för sig. 

Alla tar inte lika lätt på sitt åldrande och kan inte alls förlika sig med det rynkiga ansikte som plötsligt tittar tillbaka i spegeln. Dessa personer söker sig ofta till skönhetsindustrin för att se yngre ut och vi anser att denna fråga ska behandlas på samma sätt som man gör med andra typer av komplex - med förståelse och med respekt. Som det är nu så sker ett ingrepp med mycket hysch-pysch, en person som gör exempelvis ett ansiktslyft skäms för att ha “fuskat” och vågar inte säga att man tagit hjälp för att se yngre, piggare och fräschare ut. 

Vi tror att detta kommer att förändras och vi tror att alla nya metoder kommer att spela en stor roll i detta. redan nu kan man exempelvis i större städer - Stockholm, i synnerhet - se hur fler och fler äldre personer väljer att injicera botox för att släta ut huden och därigenom se yngre ut än vad siffrorna i passet säger. Botox är också en metod som rekommenderas. 

Överväg botox för större effekt

Botox är ett preparat - Botulinum Toxin A - som till en början användes för att bota ögonspasmer hos patienter i USA. Då man upptäckte att preparatet även slätade ut huden i det närliggande området så blev steget naturligt och man började använda botox inom skönhetsindustrin. 

Där är vi alltså nu och botox har visat sig vara en metod som är här för att stanna. Dessa fördelar är de vi lutar vårt påstående på: 

  • Snabbt ingrepp. Det går fort att injicera botox och du behöver vare sig sövas eller se hur några skalpeller används. Besöker du en klinik i Stockholm så är behandlingen med botox klar på någon timme.
  • Ingen sjukskrivning: Du kan per omgående börja arbeta igen. Botox kräver - till skillnad från ett ansiktslyft - ingen konvalescens.
  • Fungerar på olika områden. Du kan injicera botox i allt från läppar, panna, vid ögonen till skrattrynkorna vid munnen.
  • Riskfritt. Det som kan hända är att du får blånader efter nålsticken. I sällsynta fall så kan man även se att patienter - under en kort period - får problem med hängande ögonlock.
  • God effekt. En injektion av botox - utförd på en seriös klinik i Stockholm - ger effekt i drygt ett år; en effekt som börjar synas redan efter 1-3 dagar.

Här kan du få mer information om botoxbehandling.

21 Dec 2017