När du vill ha marmorskivor hemma i Stockholm

Önskar du dig riktigt snygga och eleganta stenmaterial i ditt kök? Bland det mest eleganta som du kan tänka dig, anser vi är marmorskivor som du kan lägga, både på golvet, om du så önskar, klä väggarna med, framför allt invid diskbänk, på diskbänk och som arbetsbänk. En marmorskiva kan du få i nästan vilken färg som helst. Du kan få den ljus och klassiskt vit, men även så mörk som du önskar den. 

Historien om marmorskivorna

Marmorstenarna får sitt ljusa utseende av det kalkspat som den består av. Den har en fin- eller en storkornig yta. Den bildas av kalksten som har pressats så hårt att den kemiska sammansättningen har förändrats. Marmorn som inredningsmaterial har funnits nästan lika länge som människan har byggt sina hem. Redan romarna i Romarriket använde sig av marmor när de byggde sina termer (varmvattensbad). Den mesta marmorn är också från Italien. Enda nackdelen med marmor är att det är en ganska kalla och hård stenmaterial. Det är inte som kalksten som är på ett anant sätt och som kan gå i bitar och är inte lika hållbart osm andra stenmaterial.

Marmor – mycket snyggt material i inredning

Av den anledningen är stenskivor som du klär väggar eller lägger golv av, mycket hållbart. Det ska mycket till innan marmor går sönder. Marmor har också en mycket stilren yta och gör sig mycekt snyggt när man en gång har slipat det till rena bänkskivor i kök elelr badrum. Vill du inreda med marmor, kan du få tag i det i Stockholm. Varför inte beställa ett till din arbets- och diskbänk i ditt kök? Är marmor ett nytt material för dig, är det bra att prova på en ganska liten yta om du önskar bekanta dig med marmor som byggmaterial. Tycker du sedan om marmorn, kan du gå vidare och bygga vidare på det.

Marmor kan du få i nästan vilken nyans som helst

Vill du ha en ljus marmor, eller en mörk? Det är du som välkjer vad som passar bäst i just ditt kök. Eller varför inte i ditt badrum? Det är ju så trendigt att inreda med marmorskiva i badrum och ovanpå det placera handfat i porslin eller sten. Om du gillar marmor kan du alltid lägga golvet med marmor. Då får du ett mycket hållbart golv, som är svårslaget och grannarna kommer att bli gröna av avund.

29 Jan 2019