Modern inredning på nätet eller i en möbelaffär?

Hur hittar du bäst tidsenlig inredning till ditt hem? Ska du titta efter modern inredning på nätet eller i en möbelaffär?

Det finns lika många svar på de här frågorna som det finns inredare. Många kombinerar i dag helt nytillverkade möbler med äldre möbler de hittar på annons, hos antikhandlare eller på loppis. Det har också blivit modernt att ta över gamla möbler från vänner och bekanta för att återanvända. En pryl som någon annan blivit klar med, och är beredd att kasta, kan få nytt liv i hemmet hos en annan. Så länge prylen är hel och ren förstås.

Vackert inrett sovrum

Fynda på nätet

På internet finns flera sajter som riktat in sig på att sälja just möbler och inredning till människor som är intresserade av återvinning på olika sätt. Men en missuppfattning är att det alltid handlar om gamla möbler.

I dag är det lika vanligt att hyfsat nya prylar dyker upp på den här typen av sajter. Det kan handla om felköp som någon vill bli av med eller företag som gått i konkurs och ska sälja iväg inredningen de satsade på bara för något eller några år sen. Här går det verkligen att fynda till riktigt bra priser och samtidigt hjälpa saker vidare så de slipper kastas i förtid.

Många som tidigare uteslutande var ägare av second hand-butik eller drev loppisar har i dag gått över till att både sälja gamla och nya saker. Ett sorts blandbruk för att möta kundernas förväntan.

I dag vill många blanda upp gamla saker med helt nya i sin inredning. Och vice versa. Den som har mycket antika möbler hemma kan behöva lägga till en helt ny twist med hjälp av en modern vas, ett par nytillverkade ljusstakar eller vad det nu kan vara.

Möbler i affär hjälper ögat

En stor fördel med att shoppa i en butik som säljer möbler är att du som kund direkt kan få en känsla för färg, form och storleken på den möbel du har framför dig. Du bör ändå alltid mäta och jämföra några olika möbler innan du slår till. Inget är tråkigare än att behöva baxa tillbaka en tung soffa du just köpt, men som blev för stor för ditt vardagsrum.

En anna svår nöt att knäcka storleksmässigt brukar vara köksbordet. De ser i regel mycket mindre ut i möbelbutiken än vad det gör hemma. I butiken har du ofta högre i tak, du har gott om plats att gå runt möbeln och så kommer det naturligtvis inte att vara hemma i köket sen. Eller vardagsrummet för den delen. Så kom ihåg att mäta hemma innan du åker för att sen kika i butik, och ta med dig måtten när du åker så du vet vilka centimetrar du har att förhålla dig till.

Brett sortiment på nätet

En fördel med att handla på nätet är att du ofta har lättare att se ett större utbud. På nätet kan du också besöka utländska försäljare och möbelproducenter. Kolla runt ordentligt innan du bestämmer dig. Om du vill handla på nätet kolla upp dina rättigheter så du vet om du har samma ångerrätt som i butik till exempel. Det kostar förstås att frakta tunga möbler fram och tillbaka så håll koll redan från början. Men generellt är det ofta billigare att handla över nätet, det gäller faktiskt även möbler.

16 Feb 2020