Metallskrot i Stockholm – återvinn som Skrot-Nisse

Det finns ingen anledning att slänga metallskrot i Stockholm. Metall är inte brännbart skräp, utan ska självklart återvinnas hos en passionerad skrotsamlare.

Ska metallskrot slängas? Nej! Det skulle i alla fall en äkta skrotsamlare snabbt svara på den frågan. Många tänker kanske på Jan Lööfs karaktär Skrot-Nisse när de hör talas om någon som arbetar på en metallskrot i Stockholm. Och det är väl inte alldeles för långt från sanningen – i alla fall inte om man tänker på hur väl Skrot-Nisse tog hand om allt metallskrot som kom till hans anläggning.

Det där med återvinning kan ju se ut på så många olika sätt. Skrot-Nisses robotar och maskiner var ett sätt att återvinna metallskrot. När du lämnar in ditt metallskrot till en metallskrot i dag kommer återvinningen sannolikt inte resultera i en robot direkt på plats – men det kan mycket väl göra det längre fram i produktionskedjan.

Metallskrot ska återvinnas – inte slängas i naturen

Metall hör nämligen till de ämnen som är helt återvinningsbara. Man samlar in, sorterar och smälter ned – och råvaran är som ny. Att lämna in skrot till skroten är alltså inte samma sak som att slänga den, utan att se till att den återvinns och används till något annat.

Du som vill tänka på miljön bör självklart undvika att göra dig av med metallskrot på något annat sätt än att lämna in det till återvinning. Om det handlar om stora mängder metall kan personalen på metallskroten ofta komma och hämta upp metallen. Det viktigaste är att den inte hamnar ute i naturen. Läs mer om skrot och mer på denna sida: https://skrotsamlaren.se/ 

13 Jan 2023