Markiser – Skapa ett svalare och mer privat hem

Är du trött på att solen öser in värme genom dina fönster? Vill du ha möjligheten att dra för fönstren utan att för den sakens skull dra ner persiennerna? Då kan markiser vara något för dig. Här kommer vi att gå igenom olika typer av markiser och hur de kan förbättra din vardag.

Markiser för alla smaker

Markiser har utvecklats mycket de senaste åren och kommer nu i alla möjliga varianter med olika färger, material och storlekar. De är en del av huset och dess estetik, en inredningsdetalj fast på husets utsida. Man kan välja mellan olika typer av markiser som passar ens specifika behov. Behöver man en mindre markis till sin balkong eller en större markis som täcker hela altandäcket?

Olika valmöjligheter

Markiser fångar upp både ljus och värme från solen och yttre temperaturer utan att stänga ute ljuset helt och hållet, som kanske en persienn eller en rullgardin kan göra. De släpper in ljus och samtidigt skyddar mot överhettning. Helfärgade markiser passar utmärkt ihop med färgen på huset medan screenmarkiser passar för butiker eller kontor, men även för moderna villor. Dessa markiser ser mer ut som persienner och släpper fortfarande igenom ljus.

En markis mot grannen

Markiser kan också användas som insynsskydd. Dessa monteras och sätts upp mellan väggar eller från en vägg till en stolpe som finns monterad på golvet. De fungerar som insynsskydd, solskydd och även som vindskydd. Korgmarkiser är en annan typ av markiser som används av butiker och restauranger som reklampelare.

Se till att välja rätt markis för ditt behov och gå till en specialist inom området som kan hjälpa dig att välja rätt. De är experter inom området och kan hjälpa dig att hitta det solskydd som passar bäst för just ditt hus eller din fastighet.

30 Apr 2023