Markisen både sol- och vindskydd

Visste du att du kan använda en markis både som solskydd, men även som vindskydd? Markisen som solskydd har vi väl alla mer eller mindre varit vana vid. Markisen kan ju användas både över fönster, altan och balkon. När den skyddar fönster mot solen håller den hela fönstret svalt och man får ett mycket svalare rum. När man monterar markisen över altanen och över balkongen så bildar markisen ett extra tak över balkongen och altanen. Då är det viktigt att välja en markis som är gjord i ett slitstarkt material i plastväv eller som har behandlats med vattenavvisande material så att den står mot regn och annan nederbörd. Till vintern kan man sedan rulla in den i sin kasett.

Sidomarkis som vindskydd

Har du en fin altan eller balkong som du skulle vilja ha som vindskydd? Då kan du få det. Det finns sidomarkiser som man monterar på fasaden. När det sedan blåser kallt kan man dra ut sidormarkisen så att de bildar ett skydd när du sitter på altanen eller balkongen. På så sätt kan du förlänga utevistelsen på hösten och våren. Och det behövs sannerligen i vår kalla Nord.  Välj en fin markis i valfri färg och mönster. Här finns många varianter som bör passa de flesta fasader. Genom att välja markis till ditt hus, gör du genast fasaden snyggare.

Välj en erfaren handlare av markiser

Det kan underlätta betydligt om du väljer en erfaren handlade för dina markiser. Känner du inte till någon markishandlare nära där du bor kan du alltid börja med att googla "markis Stockholm" i Googles sökruta, eller någon annan ort, där du bor. Då bör du få några bra förslag på markishandlare av Googles sökmotor. Då får du oftast med en adress också, så du hittar dit.

1. Välj en markis med ytbehandling

När du sedan åker ut och tittar på lite olika markiser, är det bra om du väljer en markis som har en bra ytbehandling och så att den håller mot väta. På så sätt behöver du inte vara orolig för att inte hinna hem och rulla in markisen när det väl börjar regna.

2. Välj en handlare som monterar markisen

Välj också en markishandlare som erbjuder sig att komma hem med den och montera den åt dig. Då vet både de och du att den blir monterad på rätt sätt. Det är ju ett sätt att garantera sig om att en används på rätt sätt sedan.

Läs mer om markiser i Stockholm på: https://www.markis-stockholm.nu.

12 Aug 2019