Lämna in bilen på service

Vill du ha en professionell genomgång av din bil ska du lämna in den på service hos en fackman. Visst kan man sköta basunderhållet av sin bil på egen hand med oljebyte mm, men när det kommer till grund- och milservice är det faktiskt värt pengarna att överlåta jobbet till en bilverkstad. Bor du i Sundbyberg med omnejd har du som du vet nära till många serviceställen för din bil. Värt att notera är att det inte är något krav att gå till en auktoriserad bilverkstad, de flesta oberoende så kallade allbilverkstäder sköter servicen i enlighet med tillverkarens rekommendationer och ser till att din garanti är intakt. En bra bilfirma vet precis vad som gäller och ser till att du kan känna dig trygg när du lämnar in din bil. Här är några exempel på servicemoment som en bilservicefirma kan hjälpa till
med:

Många moment klarar man lätt av själv, exempelvis byte av olja och att kollat att belysningen fungerar. Andra moment, som byte av kupé- och bränslefilter eller att kolla kylsystemets köldbeständighet, kan vara krångligare. När det gäller moderna bilar krävs att man kopplar upp sig mot bilen med en dator. Mjukvaran i datorn tar då emot status på bilen och meddelar vad som behöver åtgärdas. Även detta går faktiskt att göra själv men det är inget vi rekommenderar om du inte har full koll på hur du går till väga, gör du några misstag kan du skada motorn eller andra delar av bilen och därmed skapa merkostnader och även bryta garantin.

Koll på din bil

En seriös bilservicefirma har kunskap om just din bil och ser till dina behov och körvanor samt håller koll på hur ofta du bör komma in för service. De är medvetna om utsattheten man kan känna när man lämnar in sin bil och inte har någon koll på om man blir lurad eller ej. De vet vilka likvärdiga delar som kan användas i stället för originaldelar och när det faktiskt lönar sig i längden att satsa på auktoriserade delar. En bra mekaniker följer alltid bilens serviceschema och utbildar sig fortlöpande för att ha koll på den senaste tekniken. Dessutom ger en bra bilservicefirma dig garanti på arbetet är transparenta med vilken typ av service som utförts.

Fast pris

En bra firma ger dig dessutom exakta prisuppgifter innan arbetet sätter igång, och skulle det dyka upp dolda fel meddelar man dig alltid innan de åtgärdas för att få ditt godkännande, inga obehagliga överraskningar alltså.

Är du inte van vid bilar eller känner dig trygg med att meka själv, så rekommenderar vi att du lämnar in din bil för service i Sundbyberg så att du kan koncentrera dig på det viktiga – körningen.

18 Sep 2017