Ladda upp bilen hemma

Uppdaterad: 24 mars 2021

Med de nya elbilarna kommer också en hel del tillbehör som man behöver för att kunna ladda upp dem. Har man en bostad eller plats där man kan ladda upp bilen hemma så är det smidigt att göra det.

Att kunna ladda upp bilen under natten när man sover är ett mycket bekvämt sätt att hantera sin elbil. Istället för att åka till en mack och behöva stå där ett tag så kan man här gå in och göra vad man vill under tiden. Kanske laga mat, titta på tv, leka med barnen eller sova. Många skaffar därför sin egen utrustning för att kunna ladda sin bil i hemmet.

Hjälpa sina hyresgäster

Antingen man vill kunna ladda sin bil i hemmet eller man vill ge sina hyresgäster en möjlighet att ladda upp sina bilar, så behöver man utrustning för att kunna utföra detta. Man behöver bland annat införskaffa en elbilsladdare för att åtgärden ska kunna fungera. Det är också viktigt att man har en väl utmärkt plats där laddaren finns. Dels för att man ska kunna hitta den och också för att ingen ska köra på den.

Var även noga med att kontrollera vilken typ av anslutning som behövs för laddaren. Oftast är det klokt att ta hjälp av en elektriker som kan göra en fast anslutning på utsidan till laddaren. Eventuellt kommer man gräva ner kabeln och då är det ännu viktigare att man gör detta på rätt sätt och märker ut var kabeln sedan ligger.

16 Dec 2020