Huset behövde en skyddsrumsbesiktning

Köper man ett hus med skyddsrum finns det skyldigheter. Därför kan det vara på sin plats att göra en skyddsrumsbesiktning för att säkra att allt är som det ska.

Andreas hade länge velat köpa det fina huset som låg i en närliggande kommun. Han hade dock inte någon aning om att det fanns en extra tvist han inte räknat med. I huset fanns nämligen ett skyddsrum som skulle användas vid exempelvis krig. Innan han bestämde sig för köp var han tvungen att sätta sig in i vad som gällde.

Efter att han tagit reda på lite mer om vad som gällde var han beredd att skrida till verket. Han hade varit ner och sett skyddsrummet själv och visste att det såg bra ut. Dock ville han efter köp göra en skyddsrumsbesiktning för att vara på den säkra sidan. Han ville inte riskera att skada andra människor.

Skyddsrumsbesiktning genomförs

Så snart huset var i Andreas ägo hade han bokat en tid för skyddsrumsbesiktning. Även om han visste att det såg bra ut nere i skyddsrummet var han nervös. Vid besiktningen skulle de kontrollera saker som utrymningsvägar och ventilation. Det första var det inget problem med, även om det var något han behövde hålla koll på.

Ventilationen visste han däremot inget om. När besiktningsmännen kom släppte Andreas in dem och lät dem sedan genomföra besiktningen i fred. Själv vankade han runt i hemmet i väntan på resultatet. Till sin glädje gick allt bra och han kunde slappna av. Nu vara han lite stolt över att vara ägare till ett sådant speciellt hus.

Läs mer här: https://www.skyddsrumsbesiktning.nu/.

11 Apr 2023