Hur är det att bo i Bromma?

Bromma är ett av Sveriges mest attraktiva områden att bo i (åtminstone om man får tro huspriserna), även om det kan skilja sig lite åt mellan olika delar i närförorten. Överlag är det dock ett populärt område, där unga kanske samlar sig mer mot Brommaplan, medan barnfamiljer och äldre inte sällan bor i Äppelviken och närliggande kvarter. Bromma är dock stort med många varierande bostadsområden.

I och med att Bromma ligger nära till Stockholm och har 71 000 personer kan man ana att utbudet av tjänster, butiker, tandläkare, vårdcentraler och mer är gediget. Befolkningstätheten är relativt hög så många butiker och liknande samlas på en förhållandevis liten yta.

Butiker och shopping

I närheten av Bromma flygplats finns Bromma Blocks, som är en av Stockholms större gallerior. Här finns djurbutiker, friluftsbutiker, klädesbutiker och en hel del mer. Den som bor i Bromma har alltid nära till ett stort shoppingutbud. Vid Brommaplans tunnelbanestation finns en större ICA-affär. Här finns också snabbmatsrestauranger, mataffärer och ett apotek.

Vård

Bromma som stadsdelsområde är stort och innefattar flera stadsdelar. Utgår man ifrån detta, och inte just trakterna kring Brommaplan, finns ett stort utbud av tandläkare och vårdcentraler att besöka.

Vårdcentraler

Det finns ett antal vårdcentraler i Bromma. Till exempel finns det i Abrahamsberg, Traneberg, Beckomberga och i Blackeberg, men även lite mer ”centralt” kring Brommaplan. Här finns även Bromma sjukhus för mer akutvård.

Tandläkare

Det finns en hel del privata alternativ när det gäller tandläkare. Den som vill gå till Folktandvården kan också göra det, även om de privata alternativen av tandläkare är fler.

Kommunikationer

I princip genom hela Bromma finns mycket goda kommunikationer. Här finns bussar, tunnelbana (gröna linjen) och även tvärbanan. Utöver detta finns Bromma flygplats, som flyger både inrikes och utrikes, även om merparten av destinationerna ligger just i Sverige. Den som vill resa utomlands direkt från Bromma kan till exempel göra det till Bryssel, Helsingfors eller till danska Århus.

Under rusningstid kan vägarna kring Bromma bli väldigt hårt trafikerade. Inte sällan bildas köer strax innan Tranebergsbron, där Kungsholmen och centrala Stockholm finns på andra sidan. Den som bor i Bromma och pendlar med bil bör se till att ha god marginal om bilåkningen ska ske under rusningstiderna.

Det går ofta fortare att ta sig in till Stockholms innerstad med tunnelbana. Från Brommaplan tar det inte mer än 10 – 15 minuter, beroende på vart i Stockholm man ska. I Bromma finns flera av den gröna linjens stationer. Förutom Brommaplan finns till exempel också Åkeshov, Abrahamsberg, Södra Ängby och Islandstorget.

13 Sep 2017