Hemstädning i Sollentuna

Att städa är något som somliga tycker är kul, andra motvilligt gör någorlunda regelbundet och åter andra tycker är så tråkigt att det sällan blir av. Trots att ganska många tycker illa om att städa och egentligen bara städar ordentligt inför besök och storhelger, har det hittills varit ganska få som anlitat städhjälp. Dagens jäktiga liv i storstaden har vänt på den trenden. Att anlita städhjälp för det man inte hinner med har blivit allt vanligare och idag ses det inte som märkligt att då och då ta hjälp med städningen, eller rentav ha ett fast avtal med en städfirma.

Vad innebär hemstädning?

Bor man i Sollentuna finns det gott om städfirmor att vända sig till över hela Storstockholm. Många åtar sig alla möjliga typer av städjobb; kontorsstädning, flyttstädning, storstädning etc, andra fokuserar mest på en typ av städning, exempelvis hemstädning. Hemstädning innebär att städfirman kommer hem till dig med regelbundna intervall, hur ofta bestämmer du själv, men vanligast är varannan vecka eller någon gång i månaden.

En hemstädning är vanligtvis ungefär så noggrann som  den veckostädning man brukar göra själv, om man är någorlunda renligt lagd. Vanligen ingår förutom dammsugning och moppning även avtorkning av möbler, putsning av speglar, avtorkning av dörrar och dörrkarmar, tömning av papperskorgar, samt utvändig rengöring av allt i kök och badrum såsom kyl och frys, spis, handfat, toalett, badkar osv. Vill man ha en ännu noggrannare städning kan man oftast lägga till det, antingen då och då eller som standard. Ett tips är att någon gång i halvåret beställa en riktig storstädning. Då görs en grundligare städning av alla ytor, och skåp och vitvaror städas både ut- och invändigt. Dessutom byts smutsiga filter ut och ventiler rengörs.

Prisvärt

Som Sollentunabo finns tusentals saker som lockas. Med närheten till naturren på Järvafältet och dessutom Stockholms puls alldeles runt knuten är man ofta på språng. Att slippa tänka på städning när helgen kommer och man har en stund över känns fantastiskt skönt. Och det bästa av allt är att det inte ens behöver bli särskilt dyrt. Städning är relativt billigt sett till arbetsinsatsen och även om städfirmor idag lyckligtvis betalar sina anställda ordentliga löner enligt kollektivavtal ger RUT-avdraget dig rätten att dra va 50% av arbetskostnaden på städningen, något som städfirman tar hand om och drar av redan på fakturan.

En bra städfirma har pålitliga anställda som är proffs på städning. De använder sig av den senaste tekniken för att göra rent och klarar att göra ditt hem ordentligt rent både grundligare och snabbare än du själv. Väljer du att anlita en mindre firma i Sollentuna får du dessutom regelbundet hjälp med städningen av samma person, något som kan kännas tryggt då det kan kännas lite osäkert att ha främmande människor i bostaden.

Hemstädning i Sollentuna

När du väljer städfirma för hemstädning i Sollentuna ska du välja en etablerad firma med god lokalkännedom. Kolla gärna att de har erforderliga tillstånd samt ansvarsförsäkring. Se vad de har för utbud av hemstädning och vad det kostar, samt vad som ingår. Det går som sagt alltid att komma överens om detaljerna, hur ofta städningen ska ske, och vad som ska ingå.

Vi rekommenderar att du anlitar en städfirma för hjälp med hemstädningen. Det kommer att kännas som om ett ok lyfts från dina axlar, och du garanteras en välstädad och fräsch bostad som alltid känns välkomnande när du kommer hem eller får besök.

10 Jan 2018