Har du träd i vägen i Uppsala?

Ibland kan man bli störd av träd. De kanske växer alldeles i vägen, där man minst av allt önskar sig träd i den egna trädgården. Kommer trädens rötter alldeles för nära huset, kan de ta över och förstöra husgrunden och det vill man inte. Det finns alltför många rörmokare som har sett hur trädrötter har tagit över ett hus rörsystem och orsakat skada. Då bör man ta bort alla träd som är i vägen.

Man bör inte ta ner träd på egen hand. Det kan synas som en lätt sak – vad kan gå fel? Tyvärr är det mycket riskfyllt att kapa träd på egen hand. Träd som ramlar fel kan orsaka otrolig skada, förutom att människor kan dö av fallande träd, så kan de orsaka otrolig skada på bilar och hus. Det är därför som man alltid bör anlita en erfaren arborist som tar ner det träd som är i vägen.

Googla "trädfällning" för att få tag i en arborist

Ska du få tag i en duktig arborist, kan du ju börja med att googla "trädfällning Uppsala" till exempel. Bor du inte i Uppsala, är det bättre att googla den ort där du bor. När man googlar till exempel "trädfällning Uppsala" så letar Googles sökmotorer upp alla hemsidor som har angett att de arbetar med trädfällning i Uppsala. På så sätt kan du få en hel del kontaktuppgifter till sådana som ägnar sig åt trädfällning. Sedan är det bara att ringa några, be om att få offerter och eventuellt referenser, så man blir säker på att man får tag i en någon som är bra och som tar ett acceptabelt pris.

Sedan kommer en arborist och tar bort trädet

När man sedan har valt den som man tycker verkar bra, kommer det så en arborist som tar bort trädet. Hon, eller han kapar då trädet, så att det faller på ett bra sätt, sedan tar arboristen isär trädet och gör det som du önskar med allt timmer. Vill man ha gratis ved, så får man det på köpet eller så säljer man veden till grannarna eller någon annan. Det viktiga är att arboristen inte bara lämnar kvar trädet på tomten och åker därifrån – om det är en pålitlig och bra arborist förstås. Sedan får man hoppas att utsikten är bra mycket bättre utan trädet på plats och att man få vidgade vyer av att trädet inte är i vägen längre utan har lämnat en ljusare plats efter sig.

22 Jan 2020