Ha fest och var en pigg värd

Visst längtar man efter en stor sommarfest för alla vänner? Även utan särskild anledning. När man börjar planera inser man dock hur mycket jobb det är. Tänk därför catering istället.

Man vill vara värd och värdinna, men man vill också själv delta och ha roligt. Inte ramla ihop utmattad i köket efter att ha lagat mat till många gäster. Sprungit ut och in med fat och skålar. Hållit vissa rätter varma, fyllt på där det börjar ta slut, dukat fram, dukat av, fyllt på glas. En sommarfest eller en fest vilken årstid som helst, ska vara kul för alla.

Visst kan man vilja stå vid spisen och svänga ihop en härlig middag för några få vänner. Men när det börjar bli skaror av människor och barn i olika åldrar, då kan man tänka catering. Stockholm har många bra firmor.

Sätt prägel genom att välja tema

Att anlita catering betyder inte att det blir opersonligt. Man kan prägla festen genom val av mat och ge festen ett tema. Man kan duka i enlighet med maten och temat, kanske italienskt? Eller karibiskt? Man kan själv sätta sin prägel på hela festen utan att behöva arbeta ihjäl sig.

Vill man höja nivån kan man be gästerna välja stil efter temat. Det kan bli högst personligt men med lite hjälp på traven. Planering kan istället bestå av att välja lokal, välja meny, ska det vara buffé? Ska det vara bordsservering? Ska det vara vegetariskt tema? Skaldjurstema? Det kan vara så att många fler fester verkligen blir av, om man börjar tänka catering.

Student, 50-årsfest eller bröllopsdag

Det finns flera tillfällen som det är perfekt att beställa mat och personal som serverar. Dels vill man kunna delta mera själv. Man kanske har en uppsättning porslin för många gäster. De flesta har dock en servis för max tolv personer. Tänker du vin och öl till maten? Men du orkar bara inte åka till systembolaget och välja, då är det praktiskt att bara kunna beställa till det.

Det kan till exempel ingå ett glas vin till maten. Vill gästerna ha mer så kan man ordna med en liten bar där man kan fylla på. Bord och stolar tänker du? Nä, de flesta kan inte ha femtio personer sittandes hemma, men då kan man se till att det ordnas av samma firma. Bord och stolar, tallrikar och glas. Du behöver bara tänka på en snygg outfit. Så vad väntar du på?

18 Aug 2020