Gör pendlingen till jobbet roligare

När internet började bli stort förutspådde många att pendlandet skulle minska dramatiskt. Behovet av att åka till ett kontor för att kunna utföra sitt arbete är inte lika stort idag. Samtidigt har det inte slagit igenom så stort som många trodde att de skulle göra. Många av oss pendlar fortfarande till jobbet. Vissa lägger flera timmar om dagen på pendling. Så hur kan man egentligen göra den lite roligare? Här kommer ett par tips:

  1. Skaffa tjänstecykel. Tillhör du dem som sitter på pendeltåget och tittar ut på regndropparna som sakta rinner ner på fönstrets utsida? Att ge sig ut i regnet på tjänstecykel låter kanske inte särskilt lockande, men det är något som kräver din fokus och koncentration. Många tycker det är roligt att cykla, även om vädret är lite tråkigt.

Det är inte hos alla företag möjligheten med tjänstecykel finns, men det kan vara en idé att höra med chefen i alla fall. Cyklandet ger dig motion, och motion kommer med flera positiva effekter i sitt följe.

  1. Ladda med musik eller podcasts. Ett enkelt sätt att få resan till jobbet att gå lite fortare är vara redo med bra musik eller podcasts. Det här kan göras om du åker tåg eller bil. Om du kör med tjänstecykel kan det vara en idé, men det är bra att höra vad som sker runt omkring en.
  2. Ta med dig förnödenheter. Pendlar du med bil är du säkert van att köa. Ibland kan dessa köer bli längre än vanligt. In till storstäderna kan det ibland hända att man får stå och vänta flera timmar, om man har otur. Om du åker under rusningstid och ser att det finns risk för trafikstockning (mycket nysnö, till exempel), är det en god idé att med sig allt från mat och vatten till snöskrapa och paraply.
  3. Ha goda marginaler. Det säger kanske sig självt, men att ha goda marginaler kan hjälpa ditt humör något enormt på morgonen. Att stressa iväg och fastna i köer, eller se en bussdörr stängas mitt framför näsan, är knappast en bra start på dagen. Åker du bil kan du enkelt åka en kvart tidigare – åker du kollektivt kan du ta en tidigare buss eller tåg. Samma gäller givetvis om du kör på en tjänstecykel, även om du tenderar att vara mindre påverkad av trafiken då. Du lär till exempel inte riskera att fastna i köer. Det som kan sakta ner dig ordentligt är om det är väldigt halt – men då är det troligtvis bättre att åka kollektivt.
3 Jan 2018