Golvslipning för lätta fötter i Göteborg

Att ta fram den bästa potentialen i ett trägolv kan kanske vara enklare än man tror. I Göteborg ledde en golvslipning till ett nytt nöje för stadsborna.

De flesta hade skrattat åt Richard när han köpt det gamla dansstället. Det hade varit igenbommat i mer än två decennier och såg ut att rasa ihop när som helst. Vad Richard, som gillar att snickra, hade sett på visningen var hur välbyggt det var. Även om det krävdes mycket jobb var det inget problem med själva stommen.

Dansgolvet var av trä och såg inget vidare ut men han visste att det kunde vara en missbedömning. Därför hade han kontaktat en golvläggare från Göteborg som skulle komma och ta en titt. Förhoppningsvis skulle det gå att slipa det och sedan göra en finish med något som skulle göra golvet dansbart.

Golvslipning blev den slutliga touchen

Hantverkaren från Göteborg hade konstaterat att en golvslipning definitivt skulle göra susen. Det var inte ofta man såg så fina golv. De orden gladde mer än golvläggaren kunde ana. Richard hade försökt behålla så mycket så möjligt av känslan från ställets glansdagar. De bestämde att golvslipningen skulle ske som den sista delen i renoveringsprojektet.

Folk köade när det för första gången på tjugotvå år skulle bjudas upp till dans i huset. Det var den bästa stunden någonsin tyckte Richard när alla skeptiker till projektet äntrade dansgolvet. Golvet var vackert och givetvis var kaffe utstrött för bättre glid. Han önskade att stunden kunde vara för alltid. Men å andra sidan skulle han få uppleva detta varje helg i många år. Läs mer om golvslipning här: golvslipninggöteborg.com

23 Jan 2023