Funderar du på att bli din egen?

Är du trött på din chef? Har du tröttnat på att någon annan ror hem vinsten för jobbet som du utför? Vill du bli egen, men tvekar eftersom du känner att det är en del som du inte kan? Många inom kreativa yrken väljer att bli egen företagare. Då kan man ta så många uppdrag man själv vill. Tyvärr kanske  man inte har kompetensen för bokföring, företagsekonomi eller har koll på skatteavdrag och vad som gäller när man ska betala in moms? Då är det bra att man kan anlita en sådan tjänst.

Inte bara bokföring

För en summa varje månad, tar en bokföringsfirma hand om allt som har med den ekonomiska administrationen att göra; som bokföring, lönehantering, momsredovisning och inbetalning. Då slipper du fundera på hur du ska göra för att lösa sådana uppgifter. Det är en hel del nämligen att hålla koll på. Det är inte bara den löpande bokföringen utan upprättande av årsbokslut, redovisning och revisioner.

En duktig revisor är mycket värd

En duktig revisor har oftast koll på både skatteavdrag, sparande och lönsamma investeringar. En riktigt duktig revisor är guld värd. Då kan du får råd om vart du bör placera vinsten så att det blir så mycket över för företaget som bara är möjligt. Som egen företagare betalar du själv in skatt, egen avgifter och pension. Därför är det viktigt att veta var du ska placera pengarna du tjänar in.

Bra råd är alltid välkomna

Att få bra råd är mycket värt som egen företagare. Som start-up företagare kanske man inte kan så mycket om momsavdrag, skatteplanering och dylikt. Då är det bra att kunna anlita sådana tjänster. Får du dessutom in investerare har du ännu bättre förutsättningar att lyckas med ditt företag. Ofta vill investerare också bidra till företaget med kunskap. Förutom att de investerar med kapital, kan de bidra med kunskap och kanske sitta i företagsstyrelsen. Då vet du att du omger dig med människor som kanske vet vilka de värsta fallgroparna är. Är de också företagare, har de lyckats med sina egna företag och kan en hel del om bra affärer. Det kan vara tryggt veta att andra har det du inte har. Du måste inte kunna allt.

Bra att ha när du växer

Har du anlitat en bokföringsfirma är det bra att ha om du sedan växer. En sådan kan nämligen hjälpa till med lönehantering. Allt som rör den ekomomiska administrationen kan bli en tung post om man itne har tid för det. Och det är viktigt att du hinner med den personal som du har anställt. Vill du veta mer, läs då www.redovisningsbyrågöteborg.nu.

17 Jan 2018