Försvarsadvokater kan vara specialister på narkotikabrott

Den som blivit anklagad för narkotikabrott kan behöva en försvarare i rätten. En försvarsadvokat kan behövas även vid misstanke om ringa narkotikabrott.

Är man misstänkt för narkotikabrott kan livet kännas tungt. Speciellt jobbigt kan det vara för den som blivit oskyldigt anklagad. För att klara sig från en fällande dom kan denne behöva en vass försvarsadvokat som är specialist på just narkotikabrott. En försvarsadvokat som vet vad som gäller och kan bevisa sin klients oskuld.

Även den som med all tydlighet begått narkotikabrott har rätt till en försvarare. Det spelar ingen roll om det handlar om ringa narkotikabrott eller ett som klassas som grovt, alla har rätt att bli försvarade på ett respektfullt sätt under sin rättegång.

Narkotikabrott är vanliga i Sverige

Narkotikabrott är faktiskt ett av de vanligaste brotten som begås i Sverige. Det finns med andra ord gott om arbete för den som är försvarsadvokat med fokus på narkotikabrott. Den åtalade blir automatiskt tilldelad en försvarare men om hen så önskar kan hen byta till en annan, som har större erfarenhet av just narkotikabrott.

Narkotikabrott kan ge allt från böter till många års fängelse. Graden på brottet bedöms av en domstol och påföljden bestäms därefter. Rättegången kan komma att ta lång tid, speciellt om det är ett grovt brott det handlar om och om många vittnen ska höras i målet. Försvararen hjälper den åtalade att bli hörd och gör vad den kan för att den åtalade ska få ett så rättmätigt straff som möjligt.

29 Jan 2023