Fler tar hjälp vid flyttar i Stockholm

I och med att Stockholm är en stad med A) väldigt mycket människor B) höga bostadspriser och C) ganska få bostäder i förhållande till hur många som flyttar till staden så sker det väldigt många dagliga flyttar inom staden. Två personer blir kära och flyttar ihop, två andra separerar, någon har ett korttidskontrakt i andrahand och en fjärde kanske äntligen fått en lägenhet genom bostadskön. Oavsett anledning; bor man i Stockholm så blir flyttar - antingen för egen del eller för någon bekant - en del av vardagen.

Man ska veta att en normal flytt, i mindre stad, tar lång tid och att det är ett projekt som kräver planering. En flytt i Stockholm kräver ännu mer omsorg; inte minst om man ser till trafiken och sett till hur svårt det kan vara att hitta ett lämpligt fordon. Denna planering innebär att många i Stockholm väljer att ta hjälp med sin flytt och anlitar en flyttfirma snarare än att packa, bära och köra allt bohag på egen hand. Något som inte behöver kosta så mycket pengar.

Dels så finns en konkurrens att dra nytta av i Stockholm och dels så kan man - numera - också använda rut-avdraget vid flytten. Bra så. Kan man dra av 50% av den totala arbetskostnaden - med ett årligt tak om 25.000 kronor - så slipper man väldigt mycket besvär.

Ta hjälp med din flyttstädning i Stockholm

Vi skulle dock vilja tipsa om att man nyttjar avdraget i fråga till ytterligare en detalj som måste ombesörjas vid en flytt: nämligen en flyttstädning. Det finns ett ganska utbrett fusk med flyttstädning i Stockholm och vi anser att man genom att ta professionell hjälp skulle slippa den här problematiken.

I många fall så handlar det förmodligen inte om något medvetet fusk - det handlar om att man inte hinner med sig; något som har med den dåliga planeringen att göra.

En flyttstädning sker i slutet av flytten och har man inte planerat denna rätt - eller får sin planering störd på något annat sätt - ja, då blir städningen i fråga lidande. Vår rekommendation är att man direkt anlitar ett företag som - mot Rut-avdraget - ser till den obligatoriska flyttstädning som medföljer en flytt sker på ett korrekt sätt.

Varför du ska göra en flyttstädning

Den stora frågan som många - efter att ha burit alla sina möbler och töm sin bostad - ställer sig är varför en flyttstädning överhuvudtaget ska genomföras? Varför ska man återvända till den gamla bostaden enbart för att städa och varför måste en flyttstädning vara så extremt noggrann? Anledningen är enkel: genom en flyttstädning så underlättar du för de som ska flytta in - på samma sätt som du vill kunna komma på plats i din nya bostad.

Det finns ingen anledning till att fuska. Känner du att en flyttstädning inte har någon högre prioritet hos dig så kan du, som sagt, ta in professionell hjälp och låta en städfirma sköta jobbet. Ett annat alternativ är att du kontaktar de nya ägarna och skriver in i ert kontrakt att flyttstädningen ligger på deras bord - detta mot exempelvis en sänkning av priset eller där du kanske lämnar kvar någon möbel de behöver; en säng, en byrå eller garderober som inte tillhör original-inredningen i bostaden.

5 Jan 2018