Fler borde se över sina hemlås

Det är alltmer hopplöst med bostadslarm som var och varannan har där hemma. Inbrottstjuvarna är numera så förslagna att de inte bryr sig om att det tjuter och går an där de har tänkt sig bryta sig in och stjäla både det ena och det andra. De har "is i magen" och går lugnt in, trots larmet som går på, och tar det som de vill ha. De behöver ju inte oroa sig över att bli påkmomna, då det vet att det tar ungefär 10 minuter för ett vaktbolag att komma över och köra bort tjuvarna. Under de 10 minuterna hinner tjuvarna ta det som de vill ha i lugn och ro. 

Så vad är poängen med larm?

Det verkar ju hindra tjuvarna att det finns ett larm som går igång när de bryter sig in. Om man vill se det positiva på det är väl det i så fall att det hindrar tjuvarna från att ta ännu mer. Om det vet att de har 10 minuter på sig att ta med, gör det väl att de inte tar mer än vad de kan bära under de 10 minuterna i alla fall. Om man inte vill att tjuvarna tar mer än vad de hinner på 10 minuter, så bör man se över sitt lås, och inte bara förlita sig på sitt larm. Även om larmet är kopplat till ett väktarbolag. Det första som väktar bolaget gör, är att ringa dig. När de väl har fått tag i dig och säkerställt att det inte är någon som har råkat få igång larmet av misstag, tar de sig dit. Det är därför det alltid tar 10 minuter innan de är på plats.

Se över låset i Vällingby

Bor du i Vällingby och behöver se över ditt lås? Anlita en låssmed som har lång erfarenhet och som enkelt och snabbt kan uppgradera ditt lås. Det kanske är länge sedan som du har bytt lås och det kanske är länge sedan du såg över det. Det har hänt mycket både vad gäller lås och dörrar som har blivit säkrare med de senaste innovationerna. Det finns så gott som inbrottssäkra lås och säkerhetsdörrar som är omöjliga att bryta upp. Särskilt viktigt är detta när det kommer till altandörrar. Alltför många har osäkra altandörrar. Det är som om de flesta tänker att en inbrottstjuv alltid kommer in via huvudingången, men inte någon annan väg, men så är det ju inte. Läs mer här om hur du kan byta lås från en låssmed i Välllingby: låssmedvällingby.nu.

3 Jun 2019