Fiskbensparkett – en klassiker inom golv

För många är fiskbensparkett en klassiker som har en plats för sig själv. Det är ett golv som går att återfinna i alla miljöer, från slott till lägenheter.

En fiskbensparkett är ett golv som har lite av en egen plats. Det är ett golv som är livfullt och lugnande på en och samma gång. Ett golv som kräver sin person när det gäller läggning, men som sedan kan ha en mycket lång livslängd. Men det är också ett golv som kan kräva ganska mycket inom området underhåll, även om rätt hantering är lätt att lära.

Som golv är fiskbensparkett gediget och går att slipa om ett antal gånger. Det är ett trägolv som dessutom går att behandla lite som du själv vill, även om de flesta tycker att det är enklast att använda en lack som är genomskinlig eller som har någon typ av brytning. Och det går även att utföra lagningar i viss utsträckning, utan att behöva bryta upp golvet.

Välj en fiskbensparkett

Man brukar säga att en fiskbensparkett är en fiskbensparkett är en fiskbensparkett. Vilket betyder att det inte finns så många olika varianter utan du får alltid samma produkt vilket märke du än köper. Men det är en sanning med en viss modifikation, för du kan köpa fiskbensparkett som har lite olika kvalitet och färg.

Du kan själv göra olika val inom området fiskbensparkett. Som vilken behandling du vill ha. Det enda som proffsen brukar råda emot är att måla en fiskbensparkett med en heltäckande färg då det har alltför många skarvar.

7 Oct 2023