Fillers börjar bli vanligt i Stockholm

Om man ska komma med en massa tips så gäller det att ha öronen mot marken, ögonen med sig för att se och höra vad som är på gång. Det är ingen dum idé att hålla ögonen på vad som som gäller i Stockholm då de flesta trender ser dagens ljus där och därefter sprider sig som en löpeld till resten av landet.

Här ska vi dock tillägga att klyftan mellan huvudstad och mindre städer minskat ganska radikalt tack vare internet och att fler och fler trender faktiskt inte alls mellanlandar i Stockholm. En modetrend kan mycket väl löpa direkt från catwalken i Paris till paradgatan i Hässleholm, Kiruna eller Härnösand och det är inte givet att stockholmarna är först på bollen. Roligt, tycker vi.

Fillers är en behandling som ger snabb och långvarig effekt. Oavsett om du vill släta ut huden i pannan eller ge läpparna lite mer volym så är fillers en bra lösning - som dessutom är riskfri; förutsatt att du väljer rätt klinik i Stockholm

Men det finns fortfarande saker som börjar i Stockholm och en av dessa ska vi titta närmare på här. Det hela gäller fillers. Vad är då fillers, undrar ni - och varför är det så pass populärt i Stockholm. Fillers är en skönhetsbehandling där man med hjälp av en injicerad gel - hyaluronsyra är en viktig ingrediens - slätar ut huden. Detta kan ske varhelst i ansiktet man vill och även nacken har visat sig vara ett gångbart område.

Fillers slätar ut rynkor, stramar åt huden och patienten ett lite yngre och fräschare utseende. Och; fillers - som namnet kanske antyder - kan även användas för att ge lite mer volym; något som främst är gångbart på läpparna.

Fillers är ett smärtfritt ingrepp

En behandling med fillers är i klassisk mening ingen riktigt skönhetsbehandling - detta grundar vi på att en sådan A) går snabbt att utföra. En behandling går väldigt fort och är över på under en timme B) ingen konvalescens. Du kan blir lite öm i det behandlade området och kanske känna lite stickningar - det är dock sällan värre än att du kan jobba ganska omgående C) det gör inte ont - för att injicera fillers så räcker det ofta med vanlig lokalbedövning.

Att det inte är ett klassisk skönhetsingrepp ska dock inte på något sätt förväxlas med att det handlar om en enkel procedur som du kan genomföra lite varstans i Stockholm. Nej, fillers måste alltid injiceras av utbildad personal och på en godkänd klinik för ändamålet. Att det handlar om ett “lätt” ingrepp (som vi beskrev ovan) förutsätter att man genomför behandlingen på rätt klinik också.

Effekten av fillers sitter i ungefär ett år. I vissa fall så rekommenderas dock att man fyller på ett nytt ingrepp efter ungefär fyra-fem månader. Detta för att få maximal effekt igen och att fräschören ska lyftas upp och high-lightas igen.

15 Feb 2018