Få paketet direkt till entrén i nya fastighetsboxar

Visste du att man kan skaffa fastighetsboxar som kan ta emot mindre paket och varubrev? Det kommer dessutom göra huset säkrare för de boende på flera sätt.

Det har nog inte undgått någon att mängden post på papper har minskat drastiskt. De flesta fakturor och meddelanden från myndigheter och kommuner kommer elektroniskt. Dessutom har behovet av att skicka vykort och brev för att hålla kontakten med varandra i princip försvunnit sedan e-post och sociala medier har tagit över.

Ändå kommer det ju något brev eller julkort ibland så någon form av brevlåda behöver man. Dessutom har paketen tagit över där breven sinade. E-handeln har gjort att det plötsligt skickas varor kors och tvärs. Därför finns det knappast behov av ett brevinkast men desto mer behov av en paketbox.

Ingen kommer att klaga på fastighetsboxar där man får paket

Nuförtiden kan man få elektroniska fastighetsboxar som är tillräckligt stora för att ta emot varubrev. Många av paketen som skickas kommer nämligen i den formen. De får generellt sett inte plats i ett litet dörrfack, som är anpassat efter kuvert. Däremot kan man installera fastighetsboxar där de boende får sina mindre paket.

De boende kommer knappast att klaga på att bli av med brevinkasten i dörrarna. Det har mest varit slamrande och bullrigt när brevbärare och paketlämnare springer i trapphuset. Dessutom blir det säkrare, eftersom det blir svårare att göra inbrott. Sannolikt kommer de boende att bli nöjda med att få sina paket direkt till entrén istället för hängande på dörren.

9 May 2023