En egen swimmingpool

Det kan vara en stor dröm att få en egen swimmingpool i trädgården. Men idag finns det alternativ för alla smaker, önskemål, trädgårdar och plånböcker.

Ända sedan urminnes tider har det varit något speciellt med att sänka ner sin kropp i vatten. Det är ett sätt att bli ren och att kunna kyla ner sig på varma sommardagar. Men att ha en egen swimmingpool är oftast mer än så. För många fastighetsägare ser det som en möjlighet till umgänge, lek med barnen och en återhämtning efter en lång arbetsdag.

Det är inte svårt att se hur populärt det är med olika typer av pooler, vid en promenad genom ett villaområde en sommardag. Men på samma vandring går det också att se hur många olika typer av pooler som finns representerade. Allt från stora platsbyggda pooler med mosaik till mindre uppblåsbara varianter. Allt efter eget tycke och smak.

Swimmingpool för familjen

När det kommer till val av swimmingpool så är det flera olika faktorer som kan spela in. Vilka som ska kunna använda poolen, om poolen ska vara permanent, vilken summa du vill lägga på inköpet och var poolen ska placeras.

Idag är det många som väljer att satsa på en rund pool ovan mark. En variant som inte kräver bygglov men som ändå kan vara mycket hållbar, beroende på vilken slags pool som valet faller på. Och det finns även en del ovanjordspooler som med tiden går att gräva ner eller bygga in, om det så önskas.

6 Apr 2023