Effektivaste metoden för hårborttagning

Sommaren är den tid på året då vi svenskar äntligen kan ömsa skinn, slänga in vinterkläderna i klädkammaren och börja klä oss lite luftigare. Denna regel gäller för en del - frö andra så är sommaren dock en ren plåga. Dels så vill man inte klä av sig på exempelvis stranden av anledning att man lider av komplex för hur sin kropp är byggd. Man kan känna att man är för tjock, att man saknar muskler och att man av den anledningen inte vill exponera sig för andra

Ett annat skäl - som det pratas betydligt mycket mindre om - gäller generande hårväxt. Att hår växer på kroppen är naturligt. Det är viktigt att klargöra; men då normen i vårt samhälle säger att man ska raka vissa kroppsdelar som kvinna - hår, bikinilinjen och under armarna - så skapar detta problem för de som har mer hår än andra. Hår som kanske växer på andra delar av kroppen än just de vi nämnde ovan; hår som hela tiden blir grövre och som kommer tillbaka i styrka för varje gång man låter rakhyveln glida längs huden. Naturligtvis så gäller detta även för män - men att generande hårväxt primärt är ett problem för kvinnor, det tror vi att de flesta kan hålla med om. Män kommer undan på ett bättre sätt (utan att trivialisera problematiken med exempelvis kraftig hårväxt på ryggen)

Går det att komma till bukt med detta problem eller är det bara att fortsätta spendera en ansenlig summa på vax och på rakhyvlar och fortsätta i samma hjulspår? Det finns faktiskt andra metoder och den effektivaste - den handlar om laser. Genom att vända sig till en klinik som specialiserat sig på hårborttagning genom laser så kan man slippa obehaget som den generande hårväxten kan föra med sig. Kortfattat så handlar behandlingen om att man med ett laserinstrument - med rött sken - penetrerar och bränner bort håret ända från hårsäckarna. Resultatet brukar vara mer än tillfredsställande, men viktigt är dock att man bokar in sig hos en specialist. Som inom alla andra branscher så finns det oseriösa aktörer och detta måste man vara medveten om. Här kan du boka en tid hos en skicklig aktör.

Vi tänkte kortfattat visa på några viktiga punkter som man bör ha i åtanke gällande denna metod.

  • Den sker i omgångar. Det handlar inte om en enda behandling - det handlar om flera stycken. Man får räkna med minst tre behandlingar per område. i många fall krävs det upp till sju stycken. behandlingen går enbart att genomföra då håret befinner sig i sin aktiva fas, något som gör att man måste vila mellan behandlingarna också.
  • Vilan i fråga handlar om mellan 4-10 veckor. Det här kan vara viktigt att veta. Vill du vara fri från hår till sommaren så bör du således påbörja din hårborttagning med laser redan på ett tidigt stadie.
  • Smärta? Det kommer att sticka lite under själva behandlingen och efteråt så kan det vara lite ömt. Värre än så brukar det inte vara. Det brukar gå att lindra med lite kyla dessutom.
  • För dig? Ja, förutsatt att du inte har extremt många tatueringar eller väldigt mörkt hudpigment. Det bästa är att boka in en tid för konsultation och se över huruvida en hårborttagning med laser passar din kropp.
  • Permanent resultat. Då behandlingarna är genomförda så kommer du att slippa hårväxten på området/områdena där hårborttagningen skett. Du kan därmed säga adjö till både vax och till rakhyveln och istället äga hej till stranden.
24 Oct 2017