Detta bör du göra för underhållet av bilen

Vad är det som är så speciellt med en biltvätt? Har du också funderat på det där med biltvättar? Man kommer på att bilen är smutsig när man ska åka och hälsa på vänner, speciellt de man vet är intresserade av bilar och kommer att titta på din bil lite extra. Om du också är mycket litet intressera av bilar och ser den mest som ett fordon som helst bara ska fungera, är det bra att låta ett företag ta hand om bilen då och då.

Låt någon annan ta hand om biltvätten

Lämnar du in bilen för biltvätt, kan du räkna med att den blir grundligt rengjord på ett sätt som man sällan orkar, bryr sig eller kan göra själv. Då får du nämligen lacken både vaxade och polerad, samt får insidans klädsel rengjord och impregnerad, du får motorn rengjord, och förseglingar av speglar och och fönster. Vill du kan då få solfilm på fönster.

Har du någon buckla (som lätt händer om man står nära någon annans bil)? I så fall kan du enkelt få den åtgärdad. Ju snabbare desto mindre skada kan bucklan ge din bil. En buckla på plåten kan ge rostskador om det går för lång tid innan den åtgärdas.

Viktigt att regelbundet underhålla din bil

Du kan själv göra en del för att underhålla din bil. Det är inte svårt. Ju mer du gör det och ju oftare, desto bättre ”mår” din bil. En bi som är ren, blir inte lika angripen av rost. Fyller du på luft i däcken på din bil, går det inte åt lika mycket bränsle. Kollar du på motorn då och då och alltid checkar oljan i den ser du till att den inte skär sig. Låter du dessutom bilen få en rekond återför du bilen till sitt ursprungliga skick.

Här hittar du bilrekond i Stockholm

Det finns ett 200-tal företag som ger bilar en bilrekond. Att ge bilen en rekond innebär att bilen på alla vis återfår sitt ursrpungliga utseende. Lacken blir som ny, bilens klädsel får ett förnyat utseende. Lacken blir polerad så noggrannt som om bilen kom ut ur fabriken på nytt. Plasten och kromen får tillbaka sitt ursprungliga utseende. Bilen får skydd mot skadliga UV-strålar, vilket minskar risken för att bilen får fula och bleka fläckar på lacken. Sådant kan ge bilen ett gammalt utseende. Läs mer här om hur du kan hitta en bilrekond och biltvätt i Stockholm.

25 Jul 2018