Dags se över uppvärmningen?

När det är så kallt på vintern är det verkligen dags att se över sin uppvärmning i sin bostad. Hur ser den ut, och vad kan man göra för att förbättra den? Här kan vi rekommendera att se över sin uppvärmning så att den blir mer miljövänlig, än det man hade förut. Helst skulle man ju önska att alla villaägare installerade solpaneler och luftvärmepump i sin villa. Eller att alla villaägare borrade efter bergvärme och såg till att på så vis enbart få miljövänlig uppvärmning av sin villa.

Nu är det ju inte alla som har något berg nära och som har möjligheten att borra efter bergvärme. Bor man i slättlandet i Uppsala, finns det inte många berg där att tillgå. På samma sätt är det i Västerbotten, och på andra platta ställen i vårt avlånga land. Då måste man se till så att man har andra sätt att skaffa sig värmekällor för sin bostad.

Stort livsvärde med kaminer

Har man öppen spis eller kamin hemma hos sig, får man ett stort mervärde med stor mysfaktor. De felsta gillar möjligheten att elda ved i en kamin och få den slags värme som kommer ur en kamin. Det är oomtvistat en annan slags värme än den som man får ur vattenburna element eller uppvärmda med elektricitet. Vi gillar inte den elektriska värmen, utan önskar oss trots allt värmen som kommer ut kaminer och öppna spisar. Här kan man läsa mer om kaminer i Uppsala, på: https://www.kamineruppsala.se.

Öppna spisar ökar bostadsvärde

Särskilt öppna spisar ger ett otroligt mervärde, än bostäder utan dessa. Bostäder med öppna spisar, ger bra mycket större värde än de som är utan. Säljer man sin bostad, och har en öppen spis murat i bostaden, kan man ta flera 100.000-tals kronor mer i försäljninge av den bostaden. Fråga vilke mäklare som helst, de är eniga om att öppna spisar ökar värdet på bostaden.

Allt fler vill bli eloberoende

Den senaste trenden, om man ska hålla fingret i vädret och känna av trender, kommer att märka att det blir alltmer attraktivt att göra sig av med beroendet av el. Kanske vill man installera solpaneler och bli sin egen elproducent? Kanske man vill skaffa sig kamin som inte går på olja? Alla har olika sätt att göra sig av med beroendet av andra leverantörer och vill bli självständig och inte beroende av någon leverantör som gör att man står där, utan el, utan värme och annnat som gör en känslig för omvärldens förändringar.

22 Dec 2019