Bilvårdsutbildning för den inbitne entusiasten

Gillar man bilar och att ta väl hand om dem kan man gå en bilvårdsutbildning. Oavsett om det handlar om att senare få ett jobb eller bara för att det är roligt.

Madde och hennes make Andreas satt vid köksbordet och funderade på vad de skulle ge sin son Aron i födelsedagspresent när han fyllde sjutton år. Han hade sin lilla epa som han mekade med men båda visste att presenten borde ha någon relevant koppling till bilar. Men vad skulle det vara?

Andreas slog sig ner vid fikabordet på jobbet där flera av hans arbetskamrater redan satt med stora koppar svart kaffe. Kaffepauserna var de stunder på dagen då det dryftades allt mellan himmel och jord. Det kunde handla om hur man gjorde frugan glad med källsortering. Idag var ämnet biltvätt och en av gubbarna berättade om en bilvårdsutbildning hans son ville gå.

Bilvårdsutbildning en bra present

Andreas spetsade öronen och bad arbetskamraten att berätta från början så att även han fick höra. Det visade sig att mannens son hade tjatat sig till en bilvårdsutbildning så att han kunde arbeta på en firma som tvättade bilar. Genast var det självklart att även hans och Maddes grabb skulle få pengar till en sån kurs.

Väl hemma berättade han för Madde vad han fått höra. Hon blev lika exalterad som han. Tillsammans gick de in på nätet och läste om utbildningen. Den var perfekt. Förutom att sonen skulle lära sig saker han var intresserad av kunde utbildningen faktiskt resultera i ett sommarjobb som bilvårdare. Snacka om att slå två flugor i en smäll.

20 Jul 2023