Behöver du rörmokare i Stockholm?

När du har problem med rör eller avlopp, kan du behöva komma i kontakt med en rörmokare. Bor du i Stockholm har du närmare 400-500 rörmokare som arbetar just i Stockholm. Vem av dem ska man välja? Att man kan välja fel rörmokare kan Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) intyga, med tanke på de många fel som många kunder har anmält till ARN. En kund, fick rätt mot sin rörmokare, som hade bytt ut tre ledningar, istället för två, som man hade avtalat. Det gillade inte kunden som blev tvungen att betala för något som de inte hade kommit överens om. ARN ansåg då att kunden hade rätt; en rörmokare ska bara göra det som de har kommit överens om med sin kund, även om rörmokaren ansåg att alla tre ledningar hade behövt bytas ut och åtgärdas.

Anlita rätt rörmokare

En rörmokare som är rätt, är någon som kommer när man behöver en rörmokare. Det innebär att man då bör välja en rörmokare som har jour och kan komma på alla dygnets tider. När de väl ska göra något hemma hos en kund, är det viktigt att de bemöter kunder på rätt sätt och har en servicevänlighet. När de åtgärdar något i hemmet bör de arbeta med hög kvalitet på arbetet. De bör ha erfarenhet av rätt åtgärder och kan stödja sig på det. Det bästa är att ta reda på rörmokarens referenser innan man bestämmer sig för en rörmokare. Känner man sig osäker kan man ju till exempel kontrollera med ARN om det finns många anmälningar mot den rörmokaren hos dem. ARN är ett statligt organ som man kan vända sig till i alla frågor som rör konsumentärenden. De kan bestämma, med samma jurisdiktion som en domstol, om någon ska betala eller inte, för något som en konsument är missnöjd med.

Att kontrollera referenser

När man ber om referenser bör man kontrollera dem. Då tar man kontakt med gamla eller nuvarande kunder till rörmokaren. Pratar man med tre olika kunder, kan det räcka för att få en ganska bra bild av hur rörmokaren arbetar och hur de är mot sina kunder. Känner man sig även då osäker kan man ju alltid kontrollera rörmokaren hos allabolag.se, med Skatteverket och Kronofogden om man misstänker att det inte är en seriös rörmokare. Om de inte betalar sina skatter, kan man dra slutsatsen att de inte är någon seriös rörmokare, utan en skojare och någon sådan vill man kanske inte anlita.

4 Oct 2019