Anlita totalentreprenad

Att renovera kan vara extremt givande och utvecklande, men det kan även vara något som skapar väldigt mycket irritation, slukar pengar och som drar ut rejält på tiden. För- och nackdelar som man ska ställa mot varandra gällande frågan om man ska göra jobbet själv eller ta in professionell hjälp för projektet i fråga. Naturligtvis så utgår allt ifrån vilket typ av projekt det handlar om samt vilka förkunskaper man som privatperson har.

Svårt avväga vad man kan renovera

Men, rent generellt så kan man säga att privatpersoner ofta har lite för höga tankar om sig själva och sina kunskaper inom snickerier av alla dessa slag. Man tror sig kunna lite mer än vad man i själva verket gör; något som gör att man misslyckas, får börja om och där kostnaderna sticker iväg och hela projektet tar längre tid än man räknat på. Om det ens blir färdigt; det är inte ovanligt att man tappar geisten och ger upp då man stöter på patrull (och kanske istället börjar på ett helt nytt renoveringsprojekt). Baserat på detta så tycker vi att man ska överväga professionell hjälp i de flesta fall. Vi kan säga att du ska renovera ditt badrum och att du bor i Nynäshamn. Här finns det två stycken alternativ som du kan använda dig av där den professionella hjälpen finns för dig att använda:

Delad entreprenad

Delad entreprenad innebär att du gör det du kan och klarar av - rivning av det gamla badrummet, viss montering, kanske sätta kakel – och där du tar hjälp av yrkesmän för allt annat. En rörmokare och en elektriker primärt – en rörmokare för att dra vatten, koppla in avlopp och installera exempelvis tvättmaskin och torktumlare och en behörig elektriker för att lägga in golvvärme samt kanske sätta spotlights i taket.

Totalentreprenad

Delad entreprenad är billigare än det andra alternativet – men det förutsätter att du har goda kunskaper själv också. Och: du bör undersöka förekomsten av elektriker och rörmokare i Nynäshamn, hur mycket de kostar (ta in offerter) samt vilken kvalitet de håller (ring referenser). Det kan ta lite tid.

Vid ringa kunskaper - välj totalentreprenad

Totalentreprenad: Den här formen är lämplig för dig som saknar kunskaper och som måste ta hjälp från start till mål – från planeringen till den slutliga besiktningen. Kortfattat så anlitar du ett och samma företag som i sitt stall – antingen genom underleverantörer eller i egen regi - har de yrkesmän som din badrumsrenovering i Nynäshamn kräver. Du får således en snickare, en plattsättare, en rörmokare och en elektriker i ett paket. Det kan även komma designers och annat om du vill ha hjälp med utformningen av ditt badrum.

Totalentreprenad är av förklarliga skäl lite dyrare – men å andra sidan så brukar jobbet gå fortare och bli bättre utfört då alla yrkesmän är i synk med varandra och har vana av att jobba ihop. Sjukdagar är en annan sak att trycka på som fördelaktigt med totalentreprenad. Blir exempelvis en rörmokare sjuk så stannar inte arbetet upp – då kommer en annan in och gör jobbet. Det är svagheten vid delad entreprenad då exempelvis några sjukdagar kan förskjuta ett projekt ganska rejält.

14 Mar 2018